Topp 5 reisemål: Game of Thrones

Ta deg en tur til de vakreste innspillingsstedene til Game of Thrones!

Er du en av de mange som digger Game of Thrones? Den amerikanske fantasyserien om «Jerntronen», som baserer på bøkene «En sang om is og ild» av George R.R. Martin, har stor suksess i mange land. Den spennende handlingen og uventede, nervepirrende hendelser fengsler oss, og vi venter alltid med høy spenning til neste sesongen endelig blir vist på TV. Ved siden av interessante karakterer som Jon Snow, Tyrion Lannister eller Daenerys Targaryen byr Game of Thrones også på fantastiske landskap. Kanskje har du allerede sett på serien og kjent igjen noen av innspillingsstedene? Vi har plukket ut 5 av de vakreste stedene der serien ble spilt inn. Med å leie en feriebolig på eller i nærheten av ditt preferert innspillingssted, har du et perfekt utgangspunkt for å utforske det spennende stedet på egen hånd. Det gjelder bare å lese vår liste over de topp 5 Game of Thrones reisemålene, pakke kofferten og dra på ferie!Winter is coming: Island

ThinkstockPhotos-482062581.png
 

I Island ble det spilt inn flere scener av serien. Husker du når Ygritte og Jon Snow elsket hverandre? I denne scenen dannet Grjótagjá nær innsjøen Mývatn kulissen. Og det er isbreen Vatnajökull sørøst på Island som er «North of the Wall». Nasjonalparken Skaftafell blir også vist i serien. Dra til Island og oppdag verden av is og snø fra Game of Thrones!
 

Finn feriebolig for din GoT ferie i Island >>

Winterfell: Nord-Irland

Kreuz_ThinkstockPhotos-105663810_1.png
 

Både nord og vest for Belfast finner du flere spennende filmsett fra GoT: Arya Stark gikk gjennom The Dark Hedges, som er en del av «Kongeveien» i serien, og de eldgamle bøketrær er et av landets mest fotograferte stedene. Castle Ward er gårdsplassen i Winterfell, og mange scener fra sesong 1 til 5 ble spilt inn i Titanic Studios i Belfast. Og du må absolutt se Mournefjellene, som også blir vist i serien!
 

Finn feriehus for Game of Thrones ferie i Nord-Irland >>

Den andre Winterfell: Skottland

Doune_ThinkstockPhotos-478198563.png
 

I flere serier og filmer kan du se Castle Doune – og borgen fra middelalderen er også med i Game of Thrones. Den ble blant annet brukt som Winterfell i allerførste episoden, og er alltid verdt et besøk. Den ligger i Doune nær Stirling og ble opprinnelig bygget på 1200-tallet. Føl deg som filmheltene i Winterfell, mens du nyter utsikten over området!
 

Finn ferieboliger for din Game of Thrones ferie i Skottland >>

King's Landing: Malta

Azure_Window_ThinkstockPhotos-475010646.png
 

Mdina er ikke bare den gamle hovedstaden på Malta, men byporten er også porten til King's Landing. Om du vil følge serieheltenes fotspor, kan du gå gjennom den porten som Catelyn Stark og Ser Rodrik red gjennom. Dessuten ble Pjazza Mesquita til Littlefingers bordell i serien, og du husker kanskje Azure Window på Gozo-øya fra første sesongen?
 

Finn feriebolig for en GoT-reise til Malta >>;King's Landing, en gang til: Kroatia

Kreuz_ThinkstockPhotos-105663810_1.png
 

Det er ikke bare Malta, men også byen Dubrovnik som ble til King's Landing i GoT. Ved siden av Dubrovnik er det landsbyen Klis i Split med sin middelalderfestning, Krka nasjonalpark med sitt fantastisk landskap og Ston med sin gamle bymur som dukker opp i Serien. Westeros i Kroatia, har du fått lyst å reise hit?
 

Finn feriehus for din Game of Thrones reise til Kroatia >>