Sikkerhetstips

Vi har integrert tillits- og sikkerhetsfunksjoner på alle våre nettsteder og ønsker at du skal få det meste ut av dem. Vi anbefaler at du alltid følger de anbefalte retningslinjene nedenfor når du foretar en bestilling fra en av våre utleiere.
  • Kontakt utleieren for mer informasjon som du ikke finner i annonsen. Det er en god idé å ringe til utleieren og lær hverandre å kjenne.


Bestill og betal sikkert

  • Når du er klar til å bestille anbefaler vi du krever en leieavtale som du leser igjennom og signere. Hver utleier bør ha sine egne betalings- og avbestillingsregler samt husregeler.

Retningslinjer

Sikre betalingsmetoder
  • Benytt anbefalte betalingsmetoder, slik som kredittkort, sjekk, PayPal eller telegrafiske overføringer fra bank til bank.
  • Før du sender en betaling bør du ringe telefonnummeret som er oppgitt i annonsen og snakke med eieren eller eiendomsforvalteren for å bekrefte din reservasjon og betalingsopplysninger. Dersom det ikke er oppgitt noe telefonnummer, vennligst kontakt oss her.
  • Send aldri kontanter med post eller betal via hurtige pengeoverføringer som Western Union eller MoneyCorp. Disse betalingsmåtene er svært utsatt for svindelforsøk og er ikke kvalifisert for beskyttelsesgarantier gitt av HomeAway.no.
Hvordan håndtere problemer med eierne

  • Snakk med eieren direkte for å prøve å løse eventuelle problemer.
  • Dersom saken er mer alvorlig eller løsning ikke kan finnes etter samtale med eieren eller forvalteren, vennligst kontakt vår kundeservice - Vi taralle klager meget alvorligt.
Svindelannonser

Vi har et dedikert tillits- og sikkerhetsteam som ser etter falske boligrpofiler. Vær selv på utkikk for tilbud som er "for gode til å være sanne", betydelig lavere utleiepriser enn liknende eiendommer i samme område og andre ting som virker unaturlig sammenliknet med andre boligprofiler. Er du bekymret over noen boligprofiler, ber vi deg kontakte oss.

Identitetstyverier

Våre utleiere kan kommunisere med den reisende gjennom e-postkonto og systemer utenfor HomeAways sikkerhetsvegger. Disse eksterne systemene lager muligheter for at sekundær phishing kan forekomme. Sekundær phishing er når en kriminell hacker seg inn på en utleiers konto. Når phisheren har tatt over kontrollen over deres kontoer, kan han utgi seg for å være utleieren og overbevise den reisende om å sende penger til phisherens konto i stedet for til utleierens. For å beskytte deg selv fra sekundær phishing skal du alltid ringe telefonnummeret som står i annonsen.

Besktyttelesesprodukter

HomeAway basisgaranti


Annulleringsbeskyttelse
  • Betalinger for ferieutleieboliger er typisk ikke-refunderbare 30 til 90 dager før din reise, men disse reglene blir satt av den enkelte eier eller forvalter og kan variere meget.

Feriehus-søk

Finn den perfekte ferieboligen for ferien