HomeAway personsvernspolicy

 

Last ned som PDF

Sist oppdatert: 1. oktober 2017

 

Her i HomeAway er vi opptatt av å beskytte brukernes personvern. Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi samler inn, bruker og beskytter dine personopplysninger når du bruker dette nettstedet og andre HomeAway-nettsteder, samt HomeAway-mobilapplikasjoner (samlet «nettstedet»).

I disse retningslinjene bruker vi vilkårene «brukere» eller «deg» for å henvise til deg som bruker av HomeAway-tjenesten, uavhengig av om du er:

 

 • en reisende som bruker nettstedet til å leie eiendommer (en «reisende»),

 

 • en boligeier, utleier eller eiendomsforvalter (en «eier») som har en eller flere eiendommer til leie på nettstedet, eller

 

 • en annen person som bruker programvaren eller andre verktøy eller tjenester vi tilbyr på nettstedet.


Med mindre vi forklarer noe annet i disse retningslinjene, har ordene og frasene som brukes i disse retningslinjene den samme betydningen i eierens vilkår og betingelser og den vilkår og betingelser for reisende.

Disse retningslinjene gjelder overalt du bruker nettstedet, inkludert når du legger ut eller søker etter en eiendom, bruker verktøy eller tjenester på nettstedet, publiserer innhold, sender forespørsler eller i andre tilfeller.


Hva er HomeAway?

 

HomeAway er en arena som gjør det mulig for reisende å finne eiendom til leie fra boligeiere. Vi er en del av Expedia-gruppen, men vær oppmerksom på at disse retningslinjene for personvern gjelder kun for HomeAway-nettsteder, og mobilapplikasjoner i EØS. Nettsteder og mobilapplikasjoner drevet av andre medlemmer i Expedia-gruppen styres av forskjellige retningslinjer for personvern, som vil være tilgjengelige gjennom lenker på disse nettstedene og appene.
 

I disse retningslinjene bruker vi begrepet «HomeAway-gruppen» når vi henviser til HomeAway og alle tilhørende gruppeselskaper, inkludert de gruppeselskapene i det utvidede nettverket i Expedia-gruppen.

Dette nettstedet er ment å brukes av personer som er over 18 år.

 

Hvem behandler personopplysningene dine?

 

Opplysninger som kan identifisere deg («personopplysninger») vil innhentes, behandles og brukes av oss, og overføres og behandles av andre selskaper i HomeAway-gruppen og andre tredjeparters prosesseringsparter som opptrer etter våre instruksjoner eller de av selskapene i HomeAway-gruppen. Disse kan engasjeres til å, blant andre ting, oppfylle forespørsler om dine opplysninger og anskaffelse av støtteverktøy og tjenester på nettstedet. De kan også hjelpe oss å opprettholde integriteten og sikkerheten av nettstedet, inkludert betalingsprosesseringstjenester, samt e-post og meldingsplattformer på nettstedet.

 

Vi vil også med jevne mellomrom kunne innhente både personopplysninger og ikke-personlig informasjon om deg fra tilknyttede enheter, forretningspartnere og andre uavhengige tredjepartskilder og tilføye dette til vår kontoinformasjon. Eksempler på opplysninger vi kan motta omfatter reisehistorikk og demografisk informasjon. Ved å sende inn dine personopplysninger, samtykker du til denne innhentingen, overføringen, oppbevaringen og/eller prosesseringen.

 

Når du bruker HomeAways tjenester til å få kontakt med andre mennesker (for eksempel, hvis du bruker HomeAway-nettverket til å kommunisere med reisende som kan ønske å leie eiendommen din) så vil denne kommunikasjonen også være tilgjengelig for oss og dekkes av disse retningslinjene.

 

Nettstedet vår kan også innhente og lagre opplysninger (inkludert personopplysninger) lokalt på enheten ved å bruke dine nettleser- og datacache. Dette kan omfatte, for eksempel, bilder av eiendom du har sett på nett. Vi bruker disse opplysningene for å gjøre nettstedet raskere når du besøker det, og for å vise deg eiendommer som kan være av interesse når du kommer tilbake til nettstedet.

 

 

Husk at når du deler disse opplysningene på nettstedet, kan de bli «indekserbare» av søkemotorer, som Google, som kan betyr at opplysningene kan offentliggjøres. For eksempel, hvis du ser igjennom en eiendom du har bodd på, kan vurderingen du gir og informasjonen fra denne være offentlig tilgjengelig (inkludert på andre nettsteder). Vær forsiktig med hva du offentliggjør og ikke legg ut informasjon du forventer skal være privat. Vennligst se retningslinjene for innhold, https://www.homeaway.no/info/about_us/retningslinjer, for bruken av denne funksjonaliteten. Vi er ikke ansvarlig for hvordan tredjeparter, inkludert andre brukere som kan bruke eller offentliggjøre informasjon som du legger ut på offentlige områder på nettstedet eller på annen måte direkte deler med andre brukere eller tredjeparter.

 

HomeAway-gruppens nettsteder kan også bruke Google Analytics for å innhente statistikk over bruken av nettstedet. Dette kan innebære bruken av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i våre retningslinjer for informasjonskapsler og i Googles egne retningslinjer for personvern. Google kan aggregere data de innhenter fra sine forskjellige tjenester, inkludert Google Analytics, Google Translate, Google Maps og YouTube. Du anerkjenner og aksepterer at HomeAway-gruppen ikke har kontroll over Googles datakolleksjon. Vi anbefaler på det sterkeste at du ser over Googles retningslinjer for personvern for mer informasjon om deres praksis for datainnsamling. Du finner mer informasjon om hvordan Google bruker data her: https://www.google.com/policies/privacy/partners/. Hvis du ønsker å velge bort Google Analytics, klikk her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Informasjonen vi innhenter

 

Du kan gi oss informasjon på forskjellige tidspunkt. Dette inkluderer opplysninger som kan identifisere deg, inkludert for- og etternavn, telefonnummer, postadresse og e-postadresse, faksnummer og kredittkortopplysninger. For eksempel, for å sende en forespørsel eller henvendelse fra en reisende til en eier, må vi kjenne til alle eller følgende, fullt navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, stedsplassering, og i tilfelle en boligeiers annonse, betalingsmåte. Du kan også oppgi personopplysninger på andre tidspunkt, som når du registrerer på nettstedet, når du sender inn en annonse for en eiendom eller kommuniserer med andre brukere på nettstedet. Vi kan også motta personopplysninger når du setter opp økonomisk kontoinformasjon for betalingsprosessering.

 

Hvis du benytter deg av noen sosiale media-funksjoner på vårt nettsted, kan sosiale media-leverandøren sende oss informasjon i tråd med sine retningslinjer. Denne informasjonen vil kunne inkludere ditt navn, profilbilde, kjønn, vennelister og enhver annen informasjon du har valgt å gjøre tilgjengelig. Med forhåndsamtykke fra brukeren, etter hva som passer, som kan trekkes tibake når som helst for å gi tjenester som brukere anmoder om, merk at hvis du har venner som bruker sosiale medier som bruker nettstedet, kan de også ha delt opplysninger om deg med oss gjennom plattformen for sosiale medier. Hvis du ønsker å unngå denne delingen, kan du gjøre det ved å redigere dine personverninnstillinger på Facebook eller de aktuelle innstillinger/preferanser for andre sosiale media-leverandører.

 

Vi kan også innhente informasjon fra informasjonskapsler, skjulte sporingsbilder eller lignende teknologi fra Internett. Du kan finne ut mer om hvordan vi gjør det i den relevante delen i disse retningslinjene under, og i våre retningslinjer for informasjonskapsler. Vi bruker offentlig informasjon til å verifisere informasjon vi får overlevert, og til å styre og utvide HomeAways virksomhet. Vi innhenter IP-adresser, identifikasjonsdetaljer om mobile enheter, stedsplasseringen din, navigasjon, og klikk-og-strøm data, tidspunktet for tilgang til nettstedet, eiendommer du har sett på, hva du søker etter, varigheten av besøket ditt, og andre detaljer for aktiviteten din på Internett. Hvis du ber oss om å koble til andre nettsteder (for eksempel, hvis du ber oss om å koble til med din Facebook-konto) kan vi få opplysninger på denne måten også. I forbindelse med elektronisk kommunikasjon vi formidler gjennom et nettsted, bruker vi elektroniske eller manuelle kontroller for å overvåke slik kommunikasjon for tillit- og sikkerhetsformål. For ytterligere detaljer om hvordan vi innhenter personopplysninger, se undersøkelser og nyheter under. Vi innhenter data fra deg enten ved at du taster inn dine personopplysninger, med automatisk innsamling av informasjon om deg når du bruker nettstedet, når vi snakker med deg, eller fra tredjeparter eller tredjeparters nettsteder. Tredjepartsopplysninger kan omfatte finansielle opplysninger fra betalingsformidlerens partnere som vi bruker til å oppdatere våre registre og for å forebygge og påvise svindel, opplysninger fra din mobilleverandør hvis du får tilgang til nettstedet på en mobil eller opplysninger fra en tredjepart som sosiale medier eller nettsted for reiseanmeldelser.


Vi kan innhente anmeldelser skrevet av reisende for en eiendom de har bodd på («anmeldelser fra reisende») og/eller skriftlig av en anmeldelse av eieren om den reisendes opphold («anmeldelser fra eiere»). Anmeldelser fra reisende vises på nettstedet vårt, mens anmeldelser fra eiere vil kun vises til eiere som mottar en henvendelse eller bestillingsforespørsel fra den reisende. Anmeldelser fra eiere gjør det mulig for en eier å vite mer om den reisende som har kontaktet dem, og styrker derfor tilliten til plattformen vår. Eiere må være i samsvar med vilkår og betingelser for eiere og gjeldende lover, som inkluderer å ikke bruke opplysninger om en reisende for å diskriminere.

Hvordan vi bruker dine personopplysninger

Vårt hovedformål ved innhenting av personopplysninger er å gi deg tjenestene du har forespurt og de som vi mener vil optimalisere ditt bruk av nettstedet. Vi kan bruke personopplysningene dine for følgende formål:

 • For tjenestene levert på nettstedet eller for å støtte din henvendelse;
 • For å kontakte deg fra tid til annen med kritiske bruker- eller tjenesteoppdateringer;
 • For å sende andre meldinger som er nyttige for tjenesten vi leverer på nettstedet;
 • For å hjelpe personer du har (eller har samtykket til å drive) forretninger med. For eksempel, hvis du er en eier og en reisende som har bestilt eller håndtert dine opplysninger i forbindelse med en henvendelse, kan vi sende dem videre; hvis du er en reisende og en eier som du har bestilt hos må kontakt deg, kan vi gi dem opplysningene dine;
 • For å tilby personliggjort, målrettet, stedsbasert innhold, tjenester og annonsering fra oss og tredjeparter med forhåndssamtykke fra brukeren som kan tilbakekalles når som helst;
 • Hvis nødvendig, for å måle din interesse av og forbedre våre produkter, tjenester og nettside;
 • For å fremme de nødvendige tjenestene knyttet til nettstedet eller de i HomeAway-gruppen, vårt morselskap og dets tilknyttede selskaper og/eller partnere på e-post og sosiale medieplattformer;
 • For å sammenligne opplysninger for nøyaktig, og verifisere den med våre tredjeparter;
 • For å gi informasjon og statistikk om responsen fra eiere på forespørsler på nettstedet, for å forbedre de opplevelsen til de reisende ved bruk av anonymisert og samlet informasjon;
 • For å påvise, undersøke og forhindre aktivitet vi tror kan være ulovlig eller skadelig, og for å håndheve våre retningslinjer for personvern og/eller våre vilkår, eller for andre formål henvist til heri. Vi setter sammen statistikk om trafikk på nettstedtrafikk, salg og annen kommersiell informasjon som vi overfører til tredjeparter for å bistå oss i å forbedre tjenestene vi leverer til deg. Vi bruker også demografisk informasjon til å skreddersy nettstedet og vi deler disse opplysningene med tredjeparter slik at de kan danne seg et bedre bilde av kundebasen vår og generelle forbrukertrender, og

For å hjelpe oss å oppfylle juridisk- og samsvarforpliktelser - for eksempel kan vi bruke personopplysninger vi har på deg til å gjennomføre bakgrunnssjekker, for å screene mulige eiere mot offisielle lister i Storbritannia og i utlandet, og til å utføre kredittsjekker.

Hvordan vi kan utlevere personopplysningene dine

 

Vi kan utlevere personopplysningene dine for å håndheve retningslinjene våre, forsvare og beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til HomeAway-gruppen, nettstedet og brukerne av nettstedet, for å være i samsvar med være juridiske forpliktelser eller for rikets sikkerhet, offentlig interesse eller politihåndhevelse i alle land hvor HomeAway-gruppen har enheter eller tilhørende selskaper. For eksempel, kan vi svare på en gyldig henvendelse fra politimyndigheter eller regulatorisk eller offentlig etat (som f.eks. skattemyndighetene). Vi kan også opplyse om data i forbindelse med faktiske eller foreslått rettsprosess, eller for å beskytte vår eiendom, mennesker eller andre rettigheter eller interesser.

 

Vi deler opplysningene dine med tredjeparter (inkludert andre selskaper i HomeAway-gruppen) som hjelper å levere våre produkter og tjenester til deg. Eksempler omfatter tredjeparter som er vert på våre nettservere, analyserer data, leverer markedsføringsstøtte og kundeservice. Disse selskapene vil ha tilgang til personopplysningene dine som nødvendig, for å utføre sine funksjoner, men de får heller ikke bruke disse dataene for andre formål.

 

Vi kan også dele personopplysningene dine som følger:

 • Hvis du velger å motta informasjon om mulighetene, produktene, eller tjenestene til tredjepartene, gir vi dine personopplysninger til disse tredjepartene slik at de kan kontakte deg;
 • Når man oppretter en profil på nettstedet vår, vil opplysningene i denne profilen kunne sees av andre brukere på nettstedet;
 • Vi vil vise et brukernavn (hentet fra profilen din) med innhold som du bidrar til på nettstedet (inkludert anmeldelser fra eiere, anmeldelser fra reisende, svar fra eiere på anmeldelser fra reisende, foruminnlegg eller annet innhold innsendt av en bruker);
 • Med eieren hvis du sender en henvendelse gjennom nettstedet;
 • Hvis du sender det som vi anser for å være en klage til eieren, enten på nett via nettstedet, på e-post til oss, eller per telefon, samtykker du til at klagen og navnet ditt deles med eieren;
 • Med en annen bruker som du har samhandlet med;
 • Vi kan vise brukerstatistikk, som informasjon knyttet til responsen fra eierne, i utleieannonsene;
 • Med selskaper i HomeAway-gruppen og/eller tilknyttede selskaper og våre samarbeidspartnere i fritids- og reisesektoren, inkludert selskapene oppgitt her;
 • Med andre selskaper vi jobber med for å fremme eieres utleieannonser eller på annen måte gi kampanjerettede- eller andre tjenester knyttet til vår virksomhet i HomeAway-gruppen. Dette kan omfatte å vise frem utleiestedet og bilder på andre nettsteder;
 • Med alle tredjeparter du har bedt oss om å dele dine personopplysninger med, som for eksempel Facebook, kan inkludere identifiserende opplysninger hvis du har bedt oss om å koble til din Facebook-konto; eller
 • Med gjeldende skattemyndigheter eller andre myndigheter som har tillatelse til å kreve inn skatt, hvor nødvendig, for å betale skatt på vegne av reisende eller eiere til skattemyndigheter i tråd med våre vilkår og betingelser og for å være i samsvar med eventuelle gyldige anmodninger
 •    Du kan ha fått tilgang til nettstedet gjennom en hyperlenke fra nettsiden til en av våre handelspartnere. I slike tilfeller samtykker du i at dine personopplysninger og kjøpsinformasjon, inkludert atferdsmønstre, deles med våre handelspartnere i samsvar med vårt kontraktuelle forhold til dem.

  Hvis noen deler av HomeAway-gruppen selges, eller noen av dets eiendeler overføres til en tredjepart, vil også personopplysningene dine overføres. Potensielle kjøpere og rådgivere kan ha tilgang til data som en del av salgsprosessen. Men dine opplysninger vil imidlertid forbli gjenstand for disse retningslinjene for personvern. Likeledes, dine personopplysninger kan overføres til en etterfølger i det usannsynlige tilfellet av en avvikling, konkurs, eller administrasjon. Eieren, reisende og brukerdatabasen kan selges separat fra resten av virksomheten, helt eller i deler. Det kan hende at kjøperens virksomhet er annerledes enn vår.

Vi vil også kunne dele samlede fellesdata eller anonyme opplysninger med tredjeparter, inkludert annonsører og investorer. For eksempel vil vi kunne fortelle våre annonsører antallet besøkende på våre nettsteder. Denne informasjonen gir ikke noen personopplysninger og brukes for å utvikle innhold og tjenester vi håper du vil finne av interesse og for å revidere effektiviteten av vår annonsering.

 

Internasjonal dataoverføring

 

Personopplysninger om brukere kan lagres og bearbeides i alle land hvor vi, våre partnere eller tjenesteytere har anlegg og lokaler, inkludert land (som USA) som er utenfor landet eller regionen du bor i.

 

Disse landene har kanskje ikke lover om databeskyttelse som er like omfattende enn de i ditt land eller region, men vi tar grep for å sikre at ditt personvern er beskyttet i henhold til disse retningslinjene for personvern til enhver tid.

 

Ved å bruke våre tjenester, er du innforstått med at dine opplysninger vil kunne overføres til våre fasiliteter og fasilitetene til de tredjeparter vi deler opplysningene med som beskrevet i denne retningslinjene.
 

Nyhetsbrev

 

Brukere skal kunne abonnere på vår nyhetsbrevtjeneste. Vi og HomeAway-gruppen kan tilby forskjellige nyhetsbrev fra tid til annen, som er ment å forsterke tjenestene vi eller de tilbyr. Alle brukere kan kansellere abonnementet sitt for disse nyhetsbrevene til enhver tid i sine kommunikasjonspreferanser, selv om det kan ta en liten stund for endringene i preferansene trer i kraft.

Undersøkelser

 

Vi kan bruke undersøkelser til å innhente opplysninger om våre brukere. Fra tid til annen ber vi brukere om tilbakemelding for å vurdere mulige funksjoner og tjenester. Beslutningen om å besvare en undersøkelse er din. Vi bruker informasjon innhentet fra undersøkelser til å forbedre våre tjenester.

Spill
 

Fra tid til annen kan vi tilby spill på nettstedet. Disse spillene kan gi muligheter til å koble seg til andre brukere eller tredjeparter. Hvis dette er tilfellet samtykker du til at personopplysningene dine blir overført tilsvarende.

 

Mobilapplikasjoner
 

Når du laster ned eller bruker appene knyttet til våre nettsteder, kan vi motta opplysninger om stedsplasseringen og mobilenheten din, inkludert en unik identifikator for enheten din. Vi kan bruke denne informasjon til å gi deg stedsbaserte tjenester, som annonsering, søkeresultater, og annet tilpasset innhold. De fleste mobilenheter lar deg skru av stedsbaserte tjenester. Hvis du har spørsmål om hvordan å deaktivere enhetens stedsplasseringstjenester, anbefaler vi at du ser i enhetens manual eller kontakter mobiloperatøren eller enhetsprodusenten.

 

Anrop
 

I tillegg til å samle inn data på nett og fra korrespondanse, kan vi også snakke med deg ansikt-til-ansikt (for eksempel ved et møte med eieren) eller per telefon. Med brukerens samtykke tar vi ofte opp telefonsamtaler for kvalitetssikring og opplæringsformål. Disse opptakene styres også av disse retningslinjene for personvern og vi oppbevarer disse data på samme måte som vi oppbevarer andre typer data. Opptak av anrop kan også overføres til andre steder eller bearbeides hvor som helst i verden.

Henvendelser og annen elektronisk kommunikasjon

Reisende kan sende henvendelser til eiere via et nettsted, og reisende og eiere kan også kommunisere videre med hverandre via verktøy på nettsteder. Hvis du velger å sende en henvendelse til en eier på et nettsted, vil ditt navn og andre opplysninger du oppgir være synlig for den relevante eieren, slik at de kan svare deg. Henvendelser som sendes ved bruk av HomeAway-systemet er også tilgjengelig for gjennomgang av våre ansatte, agenter og representanter, som kan brukes slik informasjon som en del av tjenestene vi leverer.

 

Hvis reisende og eiere engasjeres i videre kommunikasjon gjennom nettstedet, har vi også tilgang til en slik kommunikasjon, som vi kan overvåke for tillit- og sikkerhetsformål, og for å levere tjenester.


Hvis du engasjerer deg i slik kommunikasjon og ringer den andre parten, kan du bli bedt om å legge igjen et nummer for tilbakeringing. Ikke del informasjon i e-post eller telefonsamtaler som du ikke er forberedt på å la denne personen eller HomeAway å ha tilgang til, inkludert men ikke begrenset til, informasjon om kredittkort og bankkonto. Før man offentliggjør detaljer om kredittkort eller bankinformasjon, eller betaler, bør man ta seg tid til å besøke Sider for nettsamfunnet hvor du finner mer informasjon om phishing og hvordan du reduserer risikoen din.

 

Vi kan også, fra tid til annen, bruke tredjeparters e-postservere til å sende og spore slik kommunikasjon, og analysere kommunikasjonsmønstre for tillit- og sikkerhetsformål, samt innhente data, som data om henvendelser og bestillinger (anonymisert), som kan hjelpe oss å bedre forstå virksomheten vår. Systemet vårt lagrer ikke meldinger i det uendelige, og derfor kan de være utilgjengelig etter meldingen er levert til deg Derfor bør du skrive ut en kopi av meldinger som er viktige for deg -for eksempel, en betalingskvittering eller bestillingsbekreftelse.

Hvordan beskytter vi dine personopplysninger når vi har mottatt dem?

 

Vi iverksetter tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte mot uautorisert eller ulovlig bearbeiding av dine personopplysninger, og mot utilsiktet tap eller sletting av, eller skade på, personopplysningene. Mens ingen systemer er helt trygge, mener vi at de tiltakene vi har implementert på nettstedet reduserer sårbarheten vår for sikkerhetsproblemer til et nivå som er passende for datatypen involvert. Vi har sikkerhetstiltak på plass for å beskytte vår brukerdatabase og tilgang til denne databasen er begrenset internt. Det er fremdeles hver brukers ansvar å:

 • Beskytte mot uautorisert tilgang til brukerkontoen din;
 • Sikre at ingen andre bruker nettstedet mens brukerens enhet er pålogget nettstedet (inkludert ved å logge på enheten gjennom mobil, trådløst Internett eller dele nettilganger du bruker);
 • Logge av nettstedet når du ikke bruker det;
 • Hvor relevant, holde passordet eller andre tilgangsopplysninger hemmelige. Passord- og påloggingsdetaljer er personlige for deg og bør ikke gis til andre eller brukes for å gi delt tilgang som, for eksempel, over et nettverk. Du bør bruke et passord som er unikt for ditt bruk av nettstedet - ikke bruk det samme passordet som du bruker for et annet nettsted eller e-postkonto, og
 • For å opprettholde god nettsikkerhet og unngå sikkerhetstrusler. For eksempel, hvis din e-postkonto eller Facebook-konto blir kompromittert kan dette føre til tilgang til kontoen din hos oss hvis du har gitt oss disse detaljene og/eller gitt tillatelse til tilgang gjennom disse kontoene. Hvis e-postkontoen din er kompromittert kan den brukes til å be oss nullstille et passord og få tilgang til din konto hos oss. Du bør holde alle kontodetaljene dine trygge. Hvis du mener at kontoene dine er kompromittert bør du endre dine kontoopplysninger hos oss, og spesielt passe på at en kompromittert konto ikke tillater tilgang til din konto hos oss. Du bør også fortelle oss så snart du kan slik at vi kan hjelpe deg å holde kontoen din trygg, og hvis nødvendig, advare andre som kan være påvirket.

Merk at til tross for tiltak iverksatt av oss og tredjeparter vi samhandler med, er Internett ikke trygt. Som følge av dette, kan det til tross for våre tiltak, være personer som ulovlig får tilgang til eller avskjærer private overføringer eller data

Eksterne lenker og sosiale tillegg

 

Hvis noen del av nettstedet lenker deg til andre nettsteder, vil disse nettstedene ikke være underlagt våre retningslinjer for personvern. Vi anbefaler at du gransker de retningslinjer for personvern som er lagt ut på disse andre nettstedene for å forstå deres prosedyrer for innhenting, bruk og offentliggjøring av personopplysninger. Dette kan også være tilfelle når noen del av nettstedet bruker sosiale tillegg fra andre nettsteder så som Facebook. Tillegg som Facebooks «Liker»-knapp, «Kommentarer» og «Facebook Connect», kan identifiseres ved hjelp av en av Facebooks logoer, så som «f»-ikonet eller «tommel opp»-ikonet, og er i praksis som et lite stykke Facebook innebygd på nettstedet. (Listen over Facebook-tillegg og deres ikoner finner du her). Vi tilbyr også muligheten til å registrere seg på vårt nettsted via «Facebook Connect»-tillegg, som gjør det mulig for registrerte brukere av Facebook å registrere seg på vårt nettsted gjennom å bruke sine Facebook-kontoopplysninger, uten å skrive inn de nødvendige dataene manuelt på vårt nettsted. I stedet vil din e-postadresse og Facebook-ID overføres fra Facebook til oss og lagres hos oss. Når du lander på et nettsted som bruker disse tilleggene, vil din nettleser sende informasjon til Facebook. På samme måte som andre nettsteder som bruker disse tilleggene, har ikke vi noen kontroll over denne datautvekslingen. For å få vite mer om de opplysningene Facebook mottar når du besøker et nettsted med en av deres tillegg, anbefaler vi at du besøker Facebooks kundestøtteside.

 

Hva er informasjonskapsler, sporingsbilder og gjennomsiktige GIF-bilder, og hvorfor bruker vi dem?
 

En «informasjonskapsel» er en liten fil plassert på harddisken din av våre nettsider. Vi eller tredjeparter autorisert av oss kan bruke informasjonskapsler for å hjelpe oss å analysere flyten på nettsiden, tilpasse tjenestene våre, innhold og annonsering, måle effektiviteten av promotering, samt fremme tillit og sikkerhet. Informasjonskapsler er vanligvis brukt på store nettsider med mange transaksjoner, veldig likt måten vi bruker dem her på nettstedet vårt.

 

Nettstedet har en dedikert seksjon om informasjonskapsler som du kan lese her.


Du kan slette og blokkere alle informasjonskapsler fra nettstedet, men deler av nettstedet vil ikke fungere. Vi ønsker å være åpne om vårt bruk av informasjonskapsler. Selv om du kun surfer på nettstedet, vil visse opplysninger (som info om datamaskin og tilkobling, nettlesertype og versjon, operativsystem og plattformdetaljer, samt tid for tilgang på nettstedet) om deg innhentes automatisk. Denne informasjonen vil innhentes hver gang du får tilgang til nettstedet, og brukes for formålene angitt i disse retningslinjene for personvern.

Du kan redusere omfanget av innhold informasjonskapsler innhenter fra din enhet. En enkel måte å gjøre dette på er å endre innstillingene dine i nettleseren. Våre retningslinjer for informasjonskapsler forteller deg hvordan du gjør dette. Hvis du gjør dette må du vite at (a) ditt bruk av nettstedet kan påvirkes negativt (og mulig forhindres), (b) opplevelsen din på dette og andre nettsteder som bruker informasjonskapsler for å forbedre og personliggjøre opplevelsen din kan påvirkes negativt, og (c) du ikke vil vises annonsering som reflekterer måten du bruker vårt, og andres, nettsted. Du finner ut hvordan du gjør disse endringene i nettleseren på denne nettsiden. Med mindre du har justert nettleserens innstillinger slik at den vil avslå informasjonskapsler, vil systemet vårt sende informasjonskapsler så snart du besøker nettstedet. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette, med mindre du endrer nettleserens innstillinger.

Vi innhenter og deler informasjon om bruken av nettstedet av eiere og reisende med en eller flere tredjeparts sporingsselskaper for å rapportere statistikk. I denne forbindelse vil noen av sidene du besøker på nettstedet bruke elektroniske bilder plassert på nettsidens kode, også kalt pixel-tags (eller «gjennomsiktige GIF» eller «skjulte sporingsbilder») som oppfyller mange av de samme formålene som informasjonskapsler. Vennligst klikk her for å se informasjonskapslene vi bruker når du surfer på nettstedet vårt.

Skjulte sporingsbilder kan brukes for å spore trafikkmønstre til brukere fra en side til en annen for å optimalisere trafikkflyten på Internett. Våre tredjeparts annonseringstjenestetilbydere kan også bruke skjulte sporingsbilder til å gjenkjenne deg når du besøker nettstedet, og finne ut hvordan du fant nettstedet. Hvis du ønsker mer informasjon om denne praksisen og om dine valg om å ikke tillate disse selskapene å bruke denne informasjonen, klikk her

 

Skreddersydd annonsering/dine valg
 

De annonsene du ser på dette nettstedet blir levert av oss eller av våre tjenesteleverandører. Men vi tillater også tredjeparter å samle inn informasjon om dine nettaktiviteter gjennom informasjonskapsler og annen teknologi. Disse tredjepartene omfatter (1) andre selskaper i HomeAway-gruppen og/eller deres tilknyttede selskaper; (2) forretningspartnere, som samler inn informasjon når du ser på eller samhandler med en av deres annonser på våre nettsteder; og (3) annonsenettverk, som samler inn informasjon om dine interesser når du ser på eller samhandler med en av de annonsene de plasserer på mange forskjellige nettsteder på Internett. Den informasjon som samles inn av disse tredjepartene blir brukt til å lage forutsigelser om dine kjennetegn, interesser eller preferanser og til å vise annonser på våre nettsteder og hele Internett skreddersydd for dine tilsynelatende interesser. For mer informasjon, se våre retningslinjer for informasjonskapsler.

 

Vær oppmerksom på at vi ikke har tilgang over eller kontroll over informasjonskapsler eller annen teknologi disse tredjepartene kan bruke for å innhente informasjon om interessene dine, og informasjonspraksisen til disse tredjepartene er ikke dekket av disse retningslinjene for personvern. Enkelte av disse selskapene er medlemmer av Network Advertising Initiative, som tilbyr en enkelt lokasjon hvor du kan melde deg ut av målrettet annonsering fra medlemsselskaper. For å få vite mer, vennligst klikk her og her.

 

På samme måte som andre selskaper som driver online, deltar dette nettstedet i informasjonskapselbaserte utvekslinger hvor informasjon innhentes om din nettleseratferd gjennom informasjonskapsler og andre teknikker og segmentert i ulike interesseområder (så som reise). Disse interesseområdene blir så delt med tredjeparter, inkludert annonsører og annonsenettverk, slik at de kan skreddersy annonsene til dine tilsynelatende interesser. Vi deler ikke personopplysninger (som din e-postadresse) med disse selskapene og vi tillater ikke selskapene å innhente noen slike opplysninger om deg på vårt nettsted. Vennligst klikk her for å få vite mer om informasjonskapselbaserte utvekslinger, herunder hvordan du får tilgang til informasjon om interesseområder som er forbundet med informasjonskapsler på din datamaskin og hvordan du avslår å delta i disse programmene.


Hvordan korrigerer jeg eller oppdaterer mine personopplysninger?

Vi lar våre brukere endre eller modifisere sine opplysninger. Dette kan gjøres ved å sende en henvendelse til kundestøtte eller ved å oppdatere de relevante detaljene i kontoen din.
 

I visse jurisdiksjoner kan du ha rettigheter til å gi oss instruksjoner om måten dine personopplysninger kan bearbeides etter din død. Dette kan inkludere hvordan HomeAway fortsetter å lagre, slette og dele dine personopplysninger, og hvor aktuelt, personen du har utpekt til å utøve disse rettighetene etter din død.

 


Hvordan fravelger jeg markedsføringskommunikasjon fra dere?

Du kan fravelge markedsføring fra oss på følgende måter:

 

 • Kontakt oss på kundestøtte;
 • Følg instruksjonene inkludert i hver kommunikasjon eller nyhetsbrev;
 • Bruk Avslutt abonnement; eller
 • Send en henvendelse til oss på kontaktopplysningene angitt under.

 

Husk at hvis du endrer preferansene kan det ta en liten stund før de preferansene trer i kraft.

 

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vi vil oppbevare dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for formålet du samtykket til i vilkår og betingelser, og disse retningslinjene for personvern, eller som pålagt i henhold til loven, og kan så beholde visse opplysninger forbundet med kontoen din, inkludert for analyseformål, samt arkivering.

Tredjeparters nettsteder

 

Nettstedet kan inneholde lenker til tredjeparters nettsteder. Vi er ikke ansvarlig for retningslinjene for personvern eller innholdet på disse nettstedene. Nettstedet kan også inneholde lenker til vilkår og betingelser, og retningslinjer for personvern for tredjepartsleverandører som leverer verktøy eller tjenester til nettstedet. Derfor bør du være nøye med å lese retningslinjer for personvern på disse lenkene eller nettstedene før du samtykker til deres vilkår og betingelser for bruk.

 

Når ble disse retningslinjene for personvern sist oppdatert?

 

Disse retningslinjene for personvern ble sist oppdatert på datoen angitt over og gjelder fra denne datoen. Vi kan endre disse retningslinjene for personvern fra tid til annen for å reflektere regulatoriske krav, teknologiske framskritt, oppdateringer på nettstedet, og endringer i vår informasjonsinnhenting og offentliggjøring. Nye retningslinjer vil automatisk tre i kraft når den offentliggjøres på nettstedet. Du bør derfor komme tilbake hit med jevne mellomrom for å lese de mest oppdaterte retningslinjene. Du bør også skrive ut en kopi å ha for hånden.

 

Hvordan kontakter jeg dere?

Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern, praksisen for nettstedet, eller din samhandling med nettstedet, oppfordrer vi deg til å kontakte oss på kundestøtte.

 

Hvis du ikke er fornøyd med svarene deres kan du også kontakte vår UK Privacy Officer på privacy@homeaway.co.uk.

 

Datakontrolløren for personopplysninger du gir til oss gjennom dette nettstedet er HomeAway UK Limited of 25th Floor, Portland House, Bressenden Place, London, SW1E 5BH. HomeAway UK Limited er registrert hos Information Commissioner's Office med registreringsnummer Z8903528.