Hvor bør jeg bo ved Andalucía, ES?

I 2018 har vi 27 740 feriehus du kan velge blant i nærheten av Andalucía. Med blant annet 15 937 Leiligheter/sameie og 15 438 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av Andalucía finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Andalucía?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Andalucía, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Málaga provins: 15 254 ferieboliger
 • Marbella: 6 374 ferieboliger
 • Nerja: 3 056 ferieboliger
 • Málaga: 11 662 ferieboliger
 • Fuengirola: 4 781 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Andalucía! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Andalucía?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Andalucía med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Marbella: 6 374 ferieboliger
 • Nerja: 3 056 ferieboliger
 • Málaga: 11 662 ferieboliger
 • Fuengirola: 4 781 ferieboliger
 • Estepona: 4 105 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Andalucía?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Andalucía, finner du:

 • Málaga (AGP): 7 128 selvforsynte ferieboliger
 • Rota (ROZ-flåtestasjon Rota): 981 selvforsynte ferieboliger
 • Cordoba (ODB): 473 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Andalucía?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Andalucía. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Puerto Banus strand: 6 882 ferieboliger
 • Marbella Beach: 5 438 ferieboliger
 • Nerja strand: 2 136 ferieboliger
 • Burriana-stranden: 3 643 ferieboliger
 • Estepona strand: 2 693 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Andalucía på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Andalusia

Andalusia (eller Andalucía) er den sydligste regionen i Spania, og hovedstaden Sevilla er nok godt kjent for de fleste nordmenn. Ifølge historien ble landsdelen anlagt av et germansk folk, men andalusierne er nå sett på som noe av det mest typisk spanske – livlige og glade mennesker. Mye av det vi ser for oss som typisk spansk, slik som flamenco og tyrefekting, stammer også fra Andalusia. Kystlinjen med de mange bade¬strendene går langs både Middel¬havet og Atlanterhavet, og området er svært populært blant turister også av den grunn.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Andalusia

Det er en rekke severdigheter i umiddelbar nærhet. Maurerne regjerte i Andalusia i en lang periode, og har etterlatt seg en rik skatt av imponerende byggverk. En av Spanias mest kjente attraksjoner er Alhambra, som ligger like utenfor Granada. Det som først var en festning ble siden bygget om til et palass, og bygningsmassen med sine mektige dimensjoner og vakre detaljer står nå på Unescos verdensarvliste. Der finner du også Giralda-katedralen og Alcazarslottet som du kan besøke når du er i Sevilla. Giralda var en minaret som siden ble gjort om til klokketårn for katedralen. Malaga by er også kjent som Andalusias museumshovedstad, hvor du finner både biler, vin og Picasso, for å nevne noe. Nasjonalparken Doñana er den viktigste våtmarken i Europa, og hekkeplass for flere sjeldne fugler, i tillegg til den utrydningstruede pantergaupen (iberisk gaupe).

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Andalusia

Bli med på en guidet sykkeltur gjennom en av de historiske bydelene i Andalusia – eller kast deg ned de bratte fjellveiene på en terrengsykkel dersom det lyder spennende. Området har både fjell og kyst¬landskap, og mange og varierte muligheter både til sykling, fotturer og for eksempel ridning. Fjellklatring blir stadig mer populært, og vel oppe på toppen er utsikten så fantastisk at du nok glemmer ømme muskler. Ønsker du å se så mye som mulig, men uten så mye egeninnsats, anbefales en tur i varmluftballong. Fallskjermhopping og paragliding er alternative måter å se Andalusia fra luften! Vel nede på jorda igjen kan du bruke en av strendene som utgangspunkt for de fleste vannsporter. Ønsker du å prøve dykking, vannski, seiling eller kiting? Da er Andalusia en perfekt destinasjon for din neste ferie.

Spis & drikk på ferie i Andalusia

Mattradisjonene i Andalusia er like varierte som landskapet. Grønnsakssuppen gazpacho er en av de mest kjente mat¬rettene herfra. Du bør heller ikke forlate Andalusia uten å forsøke en av de fantastiske skinketypene som området er så kjent for – her er det noe for enhver smak! Noen av skinketypene er så møre at de smelter på tungen, og her regnes det ikke som kjøtt, så vegetarretter kan like gjerne serveres med skinke. Typisk drikke for området er de lokale sherryvariantene, og Malagas hvitviner.

Utforsk reisemål rundt Andalucía

Marbella
6 374 ferieboliger
Nerja
3 056 ferieboliger
Málaga
11 662 ferieboliger
Fuengirola
4 781 ferieboliger
Estepona
4 105 ferieboliger
Torremolinos
5 005 ferieboliger
Benalmádena
4 348 ferieboliger
Mijas
5 784 ferieboliger
Calahonda
117 ferieboliger
Manilva
1 455 ferieboliger
Torrox
2 687 ferieboliger
Almunecar
2 498 ferieboliger
La Herradura
501 ferieboliger
Torre del Mar
1 466 ferieboliger
Rincón de la Victoria
2 304 ferieboliger
Quesada
161 ferieboliger
Ronda
697 ferieboliger
Puerto de la Duquesa
1 439 ferieboliger
Tarifa
687 ferieboliger
Frigiliana
2 698 ferieboliger