Hvor bør jeg bo ved Provence-Alpes-Côte d'Azur, FR?

HomeAway er sidene som lar deg skape din egen skreddersydde og unike ferie, med 52 191 feriehus i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Bo med familie og venner i ett av 26 531 Ettromsleiligheter eller 24 957 Leiligheter/sameie . Mye bedre enn hotell!

Hvilke er de mest populære reisemålene i Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Provence-Alpes-Côte d'Azur, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Nice: 7 484 ferieboliger
 • Antibes: 10 949 ferieboliger
 • Sainte-Maxime: 7 845 ferieboliger
 • Juan-les-Pins: 1 367 ferieboliger
 • Villefranche-sur-Mer: 5 167 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Provence-Alpes-Côte d'Azur! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Provence-Alpes-Côte d'Azur med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Nice: 7 484 ferieboliger
 • Antibes: 10 949 ferieboliger
 • Sainte-Maxime: 7 845 ferieboliger
 • Villefranche-sur-Mer: 5 167 ferieboliger
 • Cannes: 9 224 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Provence-Alpes-Côte d'Azur, finner du:

 • Nice (NCE-Cote d'Azur): 13 653 selvforsynte ferieboliger
 • Cagnes-sur-Mer (XCG): 13 696 selvforsynte ferieboliger
 • Valbonne (SXD-Sophia Antipolis): 14 849 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Provence-Alpes-Côte d'Azur?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Sainte-Maxime-stranden: 4 771 ferieboliger
 • Eze-Sur-Mer havn: 6 769 ferieboliger
 • Antibes Land: 13 955 ferieboliger
 • Allianz Riviera: 13 533 ferieboliger
 • Lac de Sainte Croix: 1 299 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Provence-Alpes-Côte d'Azur på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Alpes-de-Haute-Provence

Helt sørøst i Frankrike finner man det som tidligere var Provence-provinsene, der Alpes-de-Haute-Provence er et av distriktene. Som navnet tilsier er dette et fjellrikt område. Det er 6000 kilometer med stier og fjellruter, så her er ingen grunn til å tråkke de samme stier hver dag! Både sommer og vinter er det duket for flotte naturopplevelser. Flere av landsbyene i området har fått betegnelsen «karakterlandsbyer» på grunn av den unike arkitekturen. Her tar de også spesielt godt vare på den lokale kulturen. Skulle du ønske avveksling fra utendørslivet, er det mange gode museer i provinsen. Og tilbake utendørs vil du i tillegg til fascinerende kirker og slott finne en mengde vakre broer som hjelper deg frem i landskapet.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Alpes-de-Haute-Provence

Hele området er i seg selv en severdighet – de veldige alpene omkranser provinsen og gir både en fabelaktig utsikt, og flotte muligheter til ulike aktiviteter. Det er historiske bygninger i flere av byene i Alpes-de-Haute-Provence. Forcalquier ligger sørvest i provinsen, og er hjem for det franske nasjonal¬monumentet Forcalquier-katedralen. Kirken ble bygget på 1100-tallet, og regnes som en av de første gotiske bygninger i sør-Frankrike. Byen Digne les Bains, midt i Alpes-de-Haute-Provence, er bl.a. kjent for sine varme kilder. Hit kommer årlig tusenvis av mennesker for å kjenne den lindrende effekten av spabehandling fra disse kildene. I Digne foregår det også stadig utgravninger der man hittil har funnet en bymur fra det 1. århundre, og tre hus fra rundt 400-1000-tallet. Mellom alpene og Provence finner man et geologisk skattkammer. Leier du feriebolig i Alpes-de-Haute-Provence kan du bokstavelig talt vandre gjennom tids¬epokene ved å studere fjellet, det er som et åpent museum! En liten del av Réserve Naturelle Géologique er gjort om til japansk hage, og provinsen byr også på både sommerfugl¬park og egen botanisk hage. Helt nord i provinsen ligger Auzet, der det finnes en dyrepark med bl.a. reinsdyr, bison og lamaer. Skulle det komme en regnværsdag er det ingen grunn til fortvilelse, provinsen har museer med alt fra geologi og kunst, til instrumenter, krigsminner og enda mer. De svært sjarmerende trange smugene i gamlebyen, og citadellet gjør Sisteron vel verdt et besøk. Moustiers Sainte-Marie er kjent for sin keramikk, og fajansemuseet har utstilling av keramikk fra 1700-tallet og til i dag. Det er fremdeles aktive verksteder i byen, de kan være spennende å besøke.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Alpes-de-Haute-Provence

Det er ingen tvil om at Alpes-de-Haute-Provence byr på fantastiske turmuligheter, både sommer og vinter. Det er milevis med turstier for fotturister, og nesten like mange skiløyper og skibakker for dem som kommer hit om vinteren og ønsker benytte seg av den vakre naturen. Verdon-kløften, Frankrikes egen «Grand Canyon» er med sine 21 km en av Europas lengste, og fjellsidene her er 700 meter på det høyeste. Kløften går mellom småbyene Castellane og Moustiers-Sainte-Marie, og like ved sistnevnte ligger innsjøen hvor Verdon-elven renner ut. Her kan du leie kano eller pedalbåt, og bevege deg oppover elven. Vannet blir aldri særlig varmt, men det kan likevel friste med en dukkert når solen står høyt på himmelen. Liker du å bade, men foretrekker noe varmere enn elvene, kan du forsøke de varme kildene i Digne, eller badelandet i samme by. I tillegg til fotturer, er området perfekt for fjellklatring – her kan du også leie utstyr til slikt, og booke kjentmann og fjellfører. De forskjellige fjellandsbyene byr i tillegg på såpass ulike aktiviteter som sykling, paragliding, golf, fiske, paintball og treklatring, for bare å nevne noe. Ingen tvil om at leie av feriehus i Alpes-de-Haute-Provence gir gode muligheter for en aktiv ferie!

Spis og drikk på ferie i Alpes-de-Haute-Provence

En ferie i Alpes-de-Hautes-Provence byr på gode matopplevelser. For mange gir navnet Provence assosiasjoner til det kjente og kjære Provence-krydderet. Krydderet består av blant annet timian, rosmarin, basilikum or oregano, som er typiske urter for området – og gir ikke minst lammekjøtt den særegne og gode smaken. Provençal-lapskaus med storfekjøtt og hvitløk varmer godt i både kropp og sjel. Og etter en natt i fjellet kan det kanskje friste med eggerøre med lokale trøfler til frokost? Prøv også tradisjonsrik blodpudding med purre, eller om du føler deg spesielt eventyrlysten – Pieds Paquets, innvoller og føtter av sau. Til maten kan du drikke en lokal genepi (likør), eller en av vinene fra Provence-provinsen.

Slik kommer du deg til Alpes-de-Haute-Provence

Skal du fly til din ferieleilighet i Alpes-de-Haute-Provence, er det enkleste å ta flyet til Nice. Dit går det daglige avganger fra Oslo mellom april og oktober, og ca. to ganger ukentlig resten av året. Du kan også fly til Marseille, dit går det fly tre ganger i uken i sommersesongen, fra Torp flyplass. Ellers i året kan man naturligvis fly til Marseille via en annen storby i Europa. Enten man velger tog eller buss videre fra flyplassen, har man en rekke avganger å velge mellom. Det er litt kortere fra Marseille (rundt to timer til Digne) enn fra Nice (rundt tre timer). Man kan også velge å leie bil, det er gode muligheter for bilutleie både i Nice og Marseille, da tar tilsvarende tur rundt halvannen mot ca. to timer. Man kan selvsagt også kjøre bil fra Norge – det er et drøyt døgn i ren kjøretid, men med bil har man gode muligheter til å utforske provinsen helt på egen hånd.

Utforsk reisemål rundt Provence-Alpes-Côte d'Azur

Nice
7 484 ferieboliger
Antibes
10 949 ferieboliger
Sainte-Maxime
7 845 ferieboliger
Villefranche-sur-Mer
5 167 ferieboliger
Cannes
9 224 ferieboliger
Menton
1 353 ferieboliger
Lorgues
1 708 ferieboliger
Cotignac
1 154 ferieboliger
Saint-Paul-de-Vence
3 552 ferieboliger
Saint-Raphael
10 140 ferieboliger
Mougins
7 085 ferieboliger
Vence
5 691 ferieboliger
Cavalaire
5 497 ferieboliger
Cagnes-sur-Mer
10 578 ferieboliger
Mandelieu-la-Napoule
7 951 ferieboliger
Grimaud
5 694 ferieboliger
Roquefort-les-Pins
1 116 ferieboliger
Biot
7 593 ferieboliger
Seillans
1 768 ferieboliger
Roquebrune-sur-Argens
8 238 ferieboliger