Hvor bør jeg bo ved Tsjekkia?

I 2019 har vi 3 043 feriehus du kan velge blant i nærheten av Tsjekkia. Med blant annet 1 689 Ettromsleiligheter og 1 673 Leiligheter/sameie, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Tsjekkia finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Tsjekkia?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Tsjekkia, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Praha: 1 388 ferieboliger
 • Karlovy Vary 1: 150 ferieboliger
 • Cervena Lhota Castle: 54 ferieboliger
 • Josefov: 559 ferieboliger
 • East Bohemia: 564 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Tsjekkia! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Tsjekkia?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Tsjekkia med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Praha: 1 388 ferieboliger
 • Karlovy Vary 1: 150 ferieboliger
 • Tábor 2: 42 ferieboliger
 • Frýdlant: 44 ferieboliger
 • Kamenice: 488 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Tsjekkia?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Tsjekkia, finner du:

 • Praha (PRG-Vaclav Havel): 1 465 selvforsynte ferieboliger
 • Marianske Lazne (MKA-Sklare): 38 selvforsynte ferieboliger
 • Ostrava (OSR-Leos Janacek): 16 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Tsjekkia?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Tsjekkia. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Cervena Lhota Castle: 54 ferieboliger
 • Praha-Stodulky stasjon: 1 453 ferieboliger
 • Tuklaty stasjon: 1 417 ferieboliger
 • Praha botaniske hage: 1 397 ferieboliger
 • Schechtl og Vosechek fotomuseum: 52 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Tsjekkia på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Tsjekkia

Tsjekkia ligger i hjertet av Europa og ble først opprettet i 1993, i kjølvannet av Berlinmurens fall. Siden den tid har landet blitt et populært reisemål for turister. Landet byr på en rik historie, både fra tiden hvor det var under kommunistisk herredømme, men også fra tidligere epoker. Landet har nydelig natur, spennende og vakre storbyer, masse sjarm og en rik kultur. Med sine kjølige vintre og varme somre har Tsjekkia noe for alle. Landet forbindes kanskje først og fremst med travle helgeturer til hovedstaden Praha, men selv om denne nydelige storbyen absolutt er verdt en visitt, er Tsjekkia så mye mer enn det du kan få med deg på en kjapp weekendtur. Dersom du leier feriebolig i Tsjekkia får du oppleve landet på en annen måte. Ta et dypdykk i dette vakre landet som byr på flott arkitektur og kultur, samt deilige matretter og spennende øl, for å nevne noe.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Tsjekkia

Det er nok av ting i Tsjekkia verdt å få med seg, og du kan finne noe av interesse enten du er opptatt av øl eller arkitektur. Tsjekkias mest kjente by er selvsagt hovedstaden Praha. Storbyen er kjent for å være slående vakker, og noen av tingene du bør få med deg er den astronomiske klokken, den etter hvert så kjente Karlsbroa - som er dekorert med flotte statuer - og ikke minst St. Vituskatedralen. Praha byr også på shopping, deilig mat og fantastisk atmosfære, og er du glad i å gå på museum bør du både besøke det jødiske museet og Kafka-museet, hvor du kan bli bedre kjent med den mye omtalte forfatteren av blant annet “Prosessen”. Befinner du deg i nærheten av Terezín, et stykke nord for Praha, bør du ta turen til Terezínfortet, som er kjent for å vært brukt som fengsel, så vel som for å ha holdt fiender ute. I Český Krumlov kan du besøke et spektakulært slott fra renessansen, i Brno finner du flott funkisarkitektur, og i Plzen kan du ta med deg barna og oppdage Techmania Science Centre. Med andre ord kan det være verdt ta en tur og oppleve noe av det Tsjekkia har å by på utenfor Praha.

Spis & drikk på ferie i Tsjekkia

Å snakke om mat og drikke i Tsjekkia uten å nevne øl, er som å snakke om norsk påske uten å nevne fjell, kvikklunsj og appelsin. Tsjekkia er godt kjent for sitt øl og det med god grunn. Her finner du masse fantastisk øl og dét til en rimelig pris. Er øl noe du interesserer deg for er det flere selskaper som tilbyr ølturer, hvor du drar til ulike bryggerier og barer og smaker på de lokale spesialitetene og lærer mer om hvordan de lages. Du bør ta turen til Plzen og det kjente bryggeriet Pilsner Urquell. Noen hevder at en av verdens beste øl brygges her. Det tsjekkiske kjøkken domineres av kjøttretter med deilige, smaksrike sauser som du finner på de fleste tsjekkiske restauranter, uansett hvor i Tsjekkia du velger å leie feriehus. Noen av rettene du bør prøve deg på er Svickova med melknødler og storfekjøtt. Melknødler består hovedsakelig av mel som kokes i vann og til denne retten skjæres knødlene i skiver. Det hele serveres med en deilig saus. Stekt svinekjøtt servert med surkål er også en populær tsjekkisk matrett verdt et forsøk.

Shopping & kultur i nærheten av din ferieleilighet i Tsjekkia

Er du glad i å shoppe er en leilighet i Praha kanskje noe for deg. Her er nemlig shoppingmulighetene mange, enten du er ute etter noen nye antrekk eller et par sko, eller du vil kjøpe med deg noe vakker krystall. Prisene her er jevnt over ganske mye lavere enn det du finner hjemme i Norge, så her kan du virkelig gjøre noen kupp. Er du mer av den kulturinteresserte typen er det et vell av klassiske konserter, opera- og ballettforestillinger å velge i. Nasjonalteateret i Praha har en rekke forestillinger og fokuserer på tsjekkiske operaer. Når det gjelder klassiske kirkekonserter er også tilbudet stort. Vakker musikk i nydelige, gamle kirker kan gi deg en helt spesiell opplevelse av Tsjekkia. Det finnes flere nettsider som gir deg tips om hvor og når de ulike konsertene finner sted, avhengig av hvor du leier leilighet i Tsjekkia.

Slik kan du reise til Tsjekkia

Den letteste måten å komme seg til Tsjekkia er ofte å fly til Praha. Først og fremst fordi det går flyvninger fra flere norske byer hit, og prisnivået på disse er som oftest er ganske rimelige. Det går også an å finne flyvninger til enkelte andre byer i Tsjekkia, men du risikerer å måtte mellomlande på en annen europeisk flyplass på vei til den endelige destinasjonen din. Har du lyst til å flytte litt rundt på deg på din Tsjekkia-reise, så kan toget være et smart valg. Togene er som regel en god måte å få sett seg rundt, og dessuten er dette en rimelig og enkel måte å forflytte seg innad i landet på. Bussnettverket i Tsjekkia har også rykte på seg for å være av svært høy standard, så dette er også et svært godt alternativ. Vil du du være helt fri til å forflytte deg dit du vil, når du vil, har du selvsagt muligheten til å leie bil. Veiene i Tsjekkia har generelt god standard.

Utforsk reisemål rundt Tsjekkia

Karlovy Vary
176 ferieboliger
Sentralböhmen
105 ferieboliger
Sydböhmen
304 ferieboliger
Olomouc
52 ferieboliger
Plzeň
80 ferieboliger
Sydmähren
45 ferieboliger
Vysočina
43 ferieboliger
Ústí nad Labem
78 ferieboliger
Mähren-Schlesien
28 ferieboliger
Hradec Králové
339 ferieboliger
Pardubice
50 ferieboliger
Zlín
18 ferieboliger
Liberec
370 ferieboliger
Hlavní město Praha
1 325 ferieboliger
Bayern
9 796 ferieboliger
Storpolske voivodskap
148 ferieboliger
Schlesiske voivodskap
741 ferieboliger
Nedre Schlesia
129 ferieboliger
Sachsen
2 026 ferieboliger
Nedre Østerrike
226 ferieboliger