Hvor bør jeg bo ved Burgas Province, BG?

I 2019 har vi 692 feriehus du kan velge blant i nærheten av Burgas Province. Med blant annet 457 Leiligheter/sameie og 453 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av Burgas Province finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Burgas Province?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Burgas Province, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Nessebar: 509 ferieboliger
 • Budzhaka: 83 ferieboliger
 • Slântsjev Brjag: 486 ferieboliger
 • Sveti Vlas: 421 ferieboliger
 • Sozopol: 203 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Burgas Province! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Burgas Province?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Burgas Province med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Nessebar: 509 ferieboliger
 • Slântsjev Brjag: 486 ferieboliger
 • Sveti Vlas: 421 ferieboliger
 • Sozopol: 203 ferieboliger
 • Ravda: 431 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Burgas Province?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Burgas Province. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Burgas-stranden: 418 ferieboliger
 • Sunny Beach: 537 ferieboliger
 • Burgas stasjon: 430 ferieboliger
 • Action vannpark: 515 ferieboliger
 • Marine hager: 458 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Burgas Province på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Burgas

Burgas er en vakker og særegen by, der den ligger så og si omgitt av vann ved den solrike Svartehavskysten. På den ene siden lokker havet og lyse sandstrender, mens tre store saltsjøer ligger spredt utover den store sletten mellom byen og resten av innlandet – et idyllisk bakteppe for en spennende byferie. Dette er den fjerde største byen i Bulgaria, og et viktig administrativt senter for den østlige delen av landet. Leier du et feriehus i Burgas kommer du til en livlig universitetsby rik på kunst, gode restauranter og kulturelle begivenheter. Her finner du også landets største industrihavn. Området er fullt av innbydende strender hvor man virkelig kan slappe av og nyte varmen i sommerhalvåret. Stedet har en lang og rik fortid, så dette reisemålet er et flott alternativ også for den som er glad i historiske severdigheter. Enten du vil bade, shoppe, få kulturelt påfyll, dra på spa eller utforske natur og dyreliv, vil oppholdet i din leilighet i Burgas skape minner for livet.

Severdigheter i nærheten av din feriebolig i Burgas

Burgas-sletten har vært en attraktiv base for bosetninger siden den tidlige antikken, og man har funnet spor etter mennesker fra så tidlig som bronse- og jernalderen. For et innblikk i denne fascinerende fortiden bør du legge inn et besøk til Burgas-regionens historiske museum, som består av flere adskilte avdelinger. Her kan du se spennende arkeologiske funn fra blant annet gresk og romersk tid, fordype deg i historisk kunst og håndverk, lære om områdets fargerike folklore og om den unike naturen som omgir det. Petko Zadgorski-galleriet er landets eldste kunstmuseum og er med sin fantastiske fasade og imponerende samling verdt et besøk. Burgas kan også skilte med flere vakre kirker, hvorav «St. Cyril og St. Methodius-katedralen» kanskje er den mest kjente. En rusletur ut på et av byens mest kjente landemerker, den 300 meter lange bryggen som strekke seg ut i havet, er også et must. Her kan du nyte den tilbakelente atmosfæren og den flotte havutsikten fra de mange utsiktspostene. En reise til Burgas er heller ikke komplett uten en båttur ut til den lille St. Anastasia-øya, som er en del av byen. Denne sagnomsuste øya er innhyllet i mystikk, og huser blant annet en kirke, et gammelt fyrtårn og et kloster som også har fungert som fengsel.

Fritidsaktiviteter i nærheten av ditt feriehus i Burgas

En ferie i Burgas er som skapt for avslapning og rekreasjon, med en mengde luksuriøse spasentre og mineralbad, som det du finner i nærheten av Banevo, 15 kilometer utenfor sentrum. Her kan du nyte varme kilder i vakre, beroligende omgivelser. Den populære bystranden er livlig og attraktiv – et flott sted å nyte sol og badeliv på. Du finner et godt utvalg trivelige restauranter og kafeer her, og om sommeren gjør sjøbrisen området til et yndet sted for vindsurfing og kiting. Fra Burgas er veien også kort til berømte strender som den populære Sunny Beach. En av de største fordelene med en leilighet i Burgas er imidlertid nærheten til flott natur og dyreliv. De store innsjøene som omgir byen er en del av et enormt våtområde og et yndet stoppested for en mengde ulike arter av trekkfugler. Mange vadefugler har, i likhet med flere sjeldne reptiler og pattedyr, sin faste base her, så opplevelsene står i kø for fuglekikkere og naturelskere året rundt. Her kan du også besøke Poda-reservatet, hvor du kan lære mer om områdets biologiske mangfold. Det finnes i tillegg merkede turstier som fører deg helt innpå det fantastiske dyrelivet. Vaya-sjøen, også kalt Burgas-sjøen, er den største av innsjøene, og her er det spesielt populært med fisking og båtturer i de slående vakre omgivelsene.

Shopping og kultur i nærheten av din feriebolig i Burgas

En reise til Burgas kan i tillegg til natur og strandliv by på mange gode handleopplevelser og morsomme begivenheter. Her finner du et stort utvalg butikker og kjøpesentre, som det tradisjonsrike og koselige Bezisten-senteret eller det moderne, fire etasjers shoppingmekkaet Tria City Centre. Prisene er stort sett svært vennlig her, og sjansene er gode for å gjøre noen kupp. Burgas er som nevnt en studentby, og har derfor et livlig uteliv med mange tilbud for den som vil danse, le og kose seg langt inn i de små timer. Om sommeren blomstrer byen opp med en mengde festivaler og kulturelle happenings. På Sandslott-festivalen blir strandområdet prydet med de utroligste konstruksjoner. Den store musikkfestivalen Spirit og Burgas med kjente artister og generelt god stemning avholdes på sensommeren. Den internasjonale folklorefestivalen er en langt mer tradisjonsrik musikkfestival og en morsom opplevelse for den som vil få med seg byen på sitt mest fargerike og kreative.

Slik kan du reise til Burgas

Burgas flyplass ligger omlag en mil utenfor sentrum, og Norwegian er blant dem som har direkteflyvninger hit fra Oslo – en tur som tar litt over 3 timer. Når du har landet kan du velge om du vil leie bil, ta drosje, buss eller egne skytteltjenester for å komme deg videre til ferieboligen. Alle disse alternativene er lett tilgjengelige på flyplassen, men når det gjelder drosje og private minibusstjenester kan det være greit å booke og avtale pris på forhånd. Med bil tar turen til sentrum 10-15 minutter. Velger du buss, kan du hoppe på linje 15 som går hver halvtime og ikke bruker stort mer enn 20 minutter. Burgas har for øvrig et godt utbygd transportnettverk, og både buss, minibuss, drosje og trikk er enkle og svært rimelige måter å komme seg rundt i byen på.