Hvor bør jeg bo ved California, US?

I 2018 har vi 48 812 feriehus du kan velge blant i nærheten av California. Med blant annet 24 139 Hus og 13 331 Leiligheter/sameie, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av California finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i California?

Det finnes mange flotte steder å besøke i California, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Los Angeles: 6 065 ferieboliger
 • San Francisco: 1 733 ferieboliger
 • Santa Monica: 3 738 ferieboliger
 • San Diego: 5 255 ferieboliger
 • Malibu: 2 122 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i California! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i California?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i California med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Los Angeles: 6 065 ferieboliger
 • San Francisco: 1 733 ferieboliger
 • Santa Monica: 3 738 ferieboliger
 • San Diego: 5 255 ferieboliger
 • Malibu: 2 122 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til California?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i California, finner du:

 • Santa Monica, California (SMO-Santa Monica Municipal): 5 447 selvforsynte ferieboliger
 • Eureka, CA (EKA-Murray Field): 219 selvforsynte ferieboliger
 • City of Industry, CA (JID-Industry Hills helikopterterminal): 1 307 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker California?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i California. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Venice Beach: 5 401 ferieboliger
 • Santa Monica Pier: 1 557 ferieboliger
 • Orange County kunstmuseum: 3 011 ferieboliger
 • The Venice Beach House: 972 ferieboliger
 • Muskelstranden i Venice: 5 402 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i California på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i California

Solrike California ligger på USAs vestkyst og er et yndet reisemål for mange. Her ligger kjente byer som filmbyen Los Angeles, hjem til Hollywoods mange stjerner og filmskapere, hippiestaden San Fransisco, San Diego som regnes for å vӕre Californias fødested, og vinregionen Napa Valley. Her finner du også det høyteknologiske området Silicon Valley, samt drømmenes hjem, Disneyland. Delstaten California grenser til Stillehavet i vest, de amerikanske statene Arizona og Oregon i øst, og til Mexico i sør. Hovedstaden er Sacramento, som også er den fjerde største byen i området. Med sin beliggenhet ved Stillehavet er klimaet varmt og naturen skifter fra ørken og sandstrender til frodige marker og skoger med Douglasgran og det unike redwoodtreet, verdens høyeste tre. Her finnes det også flere flotte nasjonalparker med ypperlige friluftstilbud. Leier du feriebolig i California er du garantert en opplevelsesrik ferie med aktiviteter og begivenheter for hele familien.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i California

Leier du feriehus i California er Los Angeles et sted som burde besøkes. Dette er filmstaden hvor de rike og berømte bor, med fine strender og flere kjente attraksjoner. Bydelen Hollywood er kjent for sine filmstudioer og en av de store attraksjonene her er det gedigne Hollywood skiltet oppe i åsen. Hollywood Boulevard er kjent for sin Walk of Fame hvor store filmstjerner har fått sine håndavtrykk forevigegjort i sement på gaten og hvor det ligger populære fritidsmuseer som Hollywood voksmuseum og Guinness World of Records museet. I Venice og Malibu ligger kritthvite sandstrender og lokker. Her har også mange kjendiser sine hjem. San Fransisco ble kjent på 60- og 70-tallet for sine undergrunns-kulturer slik som hippiebevegelsen og for sitt homofile miljø. Byen har i dag et stort homofilt miljø og fortsatt en kunstnerisk sjel. Byens landemerke er Golden Gate broen, samt de gamle trikkene som snirkler seg opp de karakteristiske brede, bratte gatene. San Fransisco har også Amerikas største Chinatown og det berømte fengselet Alcatraz ligger på en øy utenfor byen. Det sies at ingen har klart å rømme derfra. San Diego ligger rett nord for grensen til Mexico, noe som har satt sitt preg på byen. Her er det flere koselige og avslappende badesteder slik som Mission Beach og Pacific Beach. Hovedstaden Sacramento har en gammel historisk bydel, Old Sacramento, fra det 19. århundre som huser en spesiell atmosfære.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i California

Tar du med barn på en California-ferie er et besøk til Disneyland et must. Denne digre fornøyelsesparken i Anaheim er hjem til Mikke og Minni, samt alle de andre kjente Disney-figurene, og tilbyr en rekke forskjellige aktiviteter for barn i alle aldre. En annen stor fornøyelsespark er Sea World i San Diego hvor du kan se spekkhugger-og delfin show. I Los Angeles kan du ta en guidet tur gjennom filmstudioet Universal Studios hvor det også ligger en stor fornøyelsespark. Lake Tahoe er en stor, vakker innsjø med fullt av vannsportaktiviteter om sommeren og et kjempeflott skianlegg om vinteren. I den fruktbare vinregionen Napa Valley ligger det flere vingårder som kan besøkes, og kjører du langs kysten vil du komme til Big Sur, et av de mest pittoreske stedene i California som også regnes for å være et surfeparadis. California har flere flotte nasjonalparker. I Redwood National park kan du se de flotte redwood trærne, som er de høyeste i verden, og i Pinnacles National Park finner du store steinformasjoner, monolitter og trange passasjer. Nasjonalparken Death Valley øst for fjellkjeden Sierra Nevada har ørkenlandskap og en mengde forskjellige dyre-og plante arter. Palm Springs er et avslappende rekreasjonsområdet i Sør-Californias ørken med et flott turterreng, spa og casino, og en taubane som tar deg opp gjennom de bratte fjellene. Santa Barbara på sørkysten har fått betegnelsen "den amerikanske riviera" og har mange fine bademuligheter.

Shopping & kultur i nærheten av din ferieleilighet i California

Er du musikkinteressert kan du besøke musikkfestivalen Coachella som holdes hver april i Indio, eller den årlige bluesfestivalen i Sacramento. Når det kommer til shopping er Melrose Avenue og Rodeo Drive i Los Angeles kjente for sine eksklusive klesbutikker. Broadway i Downtown-distriktet har mange shoppingsentre og her er det også egne distrikter dedikert til forskjellig varer. Du kan blant annet finne et blomsterdistrikt, leketøydistrikt og smykkedistrikt. Fisherman’s Wharf ved havnen i San Fransisco selger en rekke forskjellige suvenirer, mens Union Square har alle de berømte varehusene som Macy’s, Saks og Nordstrom, samt en rekke små, fancy boutiques. I Chinatown i San-Fransisco selges det en rekke orientalske varer. For deg som er interessert i kunst og leier hus i California er det verdt å stikke innom Getty Senteret i Los Angeles som regnes for å være et av de beste kunstmuseene i USA, og MOCA (Museum of Contemporary Art) som stiller ut forskjellig moderne kunst.

Slik kan du reise til California

Skal du reise til California finnes det flere flyselskaper, for eksempel Norwegian og SAS, som flyr dit fra Norge. Vanligvis må du mellomlande enten i London eller på Island. Den største internasjonale flyplassen i California er Los Angeles International Airport (LAX), men i San Mateo County, nær San Fransisco, ligger en annen stor internasjonal flyplass som har flere flyruter til og fra Europa. Den beste måten å komme seg rundt USA på er med bil, som er enkelt å leie fra flyplassen. Kystveiene State Route 1 og US 101, for eksempel, er fine å kjøre og tilbyr flott utsikt. I tillegg kjører togselskapet Amtrak flere langdistanseruter gjennom California og det går også flere bussruter gjennom staten. Buss er nok den mest rimelige måten å komme seg rundt på. I store byer som Los Angeles og San Fransisco er lokaltransporten godt utbygget, og gjør det lett å komme seg rundt i byene.