Hvor bør jeg bo ved Pegeia, CY?

I 2018 har vi 1 808 feriehus du kan velge blant i nærheten av Pegeia. Med blant annet 1 101 Villaer og 457 Leiligheter/sameie, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Pegeia finner du på HomeAway.

Hvilket område er best å bo i når man reiser til Pegeia?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over områdene i Pegeia med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for en lang ferie eller en helgetur!

 • Kato Pafos: 290 ferieboliger
 • Old Town of Paphos: 261 ferieboliger
 • Universal: 240 ferieboliger
 • Melanos Village: 59 ferieboliger
 • Limni: 36 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre områder.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Pegeia?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder i Pegeia. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av de følgende:

 • Coral Bay Beach: 2 163 ferieboliger
 • Paphos Bird and Animal Park: 1 970 ferieboliger
 • Agios Georgios-kirken: 1 960 ferieboliger
 • Pafos Zoo: 1 972 ferieboliger
 • Paphos arkeologiske museum: 2 158 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Pegeia på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger nær den attraksjonen du vil se.

Kan jeg leie Villaer i Pegeia?

Ja, selvfølgelig! HomeAway har 1 101 Villaer i Pegeia. Blant våre andre populære typer ferieboliger du kan leie i Pegeia, finner du:

 • Leiligheter/sameie: 457 selvforsynte ferieboliger
 • Ettromsleiligheter: 455 selvforsynte ferieboliger
 • Hus: 208 selvforsynte ferieboliger

Men du kan også få et fantastisk opphold i en av våre andre ferieboliger, slik som Bungalower og mye annet.

Kan jeg leie en feriebolig golfbane i Pegeia?

Absolutt! Homeaway har 556 ferieboliger golfbane til leie i Pegeia. Du har også mange andre muligheter i Pegeia og omegn, som:

 • Strand: 514 ferieboliger
 • Landsby: 513 ferieboliger
 • Fjell: 317 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til hele utvalget av ferieboliger.

Kan jeg finne en feriebolig med privat basseng i Pegeia?

Ja, du kan velge den perfekte ferieboligen med privat basseng for deg blant alle de 1 005 ferieboligene med privat basseng vi har i Pegeia. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av ferieboliger.

  Ferie i Pegeia (Peyia)

  Pegeia (også kalt Peyia) ligger i Pafos-regionen på vestkysten av Kypros. Byen Pegeia ligger flott til i en slak åsside med enestående utsikt over havet, nærliggende Pafos by og Akamas-halvøya litt lenger nord. I Pegeia finner du alt du skulle trenge av butikker, banker, postkontor, restauranter, barer og små tavernaer og flotte sandstrender er bare en kort kjøretur unna. Fra din ferieleilighet i Pegeia kan du nyte alt som er så fantastisk ved Kypros, kultur, mat, tradisjoner, avslappet atmosfære, flotte strender og nydelig, urørt natur. Med gjennomsnittlig 330 soldager i året og milde vintere med temperaturer over 15 grader ligger alt til rette for noen fine dager i Pegeia året rundt.

  Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Pegeia

  Pafos-regionen byr på uendelige muligheter når det kommer til severdigheter. Leier du en feriebolig i Pegeia er du kun en kort kjøretur unna alt området har å by på av blant annet arkeologiske monumenter. Pafos by, som er satt på UNESCOs verdensarvliste, kan blant annet skilte med unike gulvmosaikker fra det tredje århundre som det omtrent ikke finnes makene til i verden i dag. De romerske Kongegravene på utkanten av Pafos er også vel verdt besøket. Den mytologiske skjønnhets- og kjærlighetsgudinnen Afrodite ble etter sigende født i Pafos, besøk Afrodites klippe for å oppleve stedet hvor hun skal ha kommet stigende opp fra havet. Reiser du litt nordover kommer du til naturreservatet på Akamas-halvøya hvor du blant annet kan bade i Afrodites bad, en naturlig badekulp omgitt av grønn vegetasjon hvor myten sier at Afrodite badet. For en autentisk, lokal opplevelse av kypriotisk liv og gammel arkitektur er det mange små landsbyer å besøke som ikke er berørt av turisme. Besøk blant annet Kathikas, Arodes, Goudi, Lesos og Neo Chorio for en smak av det autentiske kypros og se hvordan de kypriotiske damene fortsatt blant annet vever i tradisjonell stil. Fjellkjeden Troodos ligger ikke langt unna og er verdt et besøk for en naturopplevelse.

  Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Pegeia

  Pegeia ligger i åssiden like bak Coral Bay hvor du finner en av Kypros’ fineste strender. Her kan du velge og vrake i vannaktiviteter som dykking og snorkling på en fin, barnevennlig sandstrand. Det er nærmest umulig å ikke finne seg en strand eller vik en trives ved i dette området, utvalget av strender er variert og stort. Med med et feriehus i Pegeia har du muligheten til å være aktiv på flere måter enn bare svømmende i havet. Det er populært både med brettseiling og seiling hele året, og det finnes mange organiserte båtturer i nærliggende kystbyer som tar deg med ut på havet så du kan nyte synet av den fantasiske kyststripen fra en annen kant. Husk badetøy for bading i skjulte, blå laguner! Er du fiskeinteressert finnes det også båter som tar deg med på dypvannsfiske utenfor kysten. Området tilbyr også muligheter for golf, tennis, gocart og hesteridning, og rundt Pegeia finner du også et stort antall bananplantasjer du kan besøke. Husk å pakke med et par gode tursko i kofferten da muligheten for fotturer i spennende natur aldri er langt unna. Akamas-halvøya ligger like i nærheten og er et flott område for turgåing eller sykkelturer. Her trives også mange spennende fuglearter, og ved Lara Bay kan du være heldig å se et par ulike, utrydningstruede skilpaddearter.

  Spis og drikk på ferie i Pegeia (Peyia)

  Det er flere muligheter for å spise på gode restauranter, barer og tavernaer i Pegeia. Byen har også en slakter, et fiskemarked og en baker ved siden av et stort supermarked hvor du finner det du trenger av gode råvarer til å lage egne måltider i ditt feriehus i Pegeia. Kypriotisk mat er middelhavsmat mye lik den du finner i Hellas, men med et lite snev av Midt-Østen og Asia. Det legges vekt på sunne, friske og lokale ingredienser med en smakfull blanding av urter og krydder og en skvett olivenolje. Kypros er blant annet kjent for sin tradisjonelle halvharde ost, halloumi, som er laget av sauemelk og serveres gjerne stekt eller grillet. Og er du først i Kypros, kommer du ikke foruten den tradisjonelle meze som består av et stort utvalg småretter med delikatesser fra området. For lokalprodusert vin besøk byen Kathikas og vinprodusenten Sterna.

  Slik kan du reise til Pegeia (Peyia) på Kypros

  Nærmeste flyplass til Pegeia ligger i Pafos. Hit kan du ta deg direkte fra flere ulike flyplasser i Europa. I Larnaca ligger øyas største flyplass, og her er det også direkte forbindelse til Norge. Fra Larnaca flyplass tar du deg enkelt til ditt feriehus i Pegeia ved hjelp av buss eller bil. Bussturen tar omtrent to timer til Pafos med et bussbytte i Limassol. Fra Pafos kan du for eksempel ta en taxi til Pegeia. Kollektivtilbudet er godt på Kypros, men for mer fleksibilitet kan du leie bil på flyplassen i Larnaca. Å leie sykkel når du er framme ved din bolig er også et godt alternativ.

  Sightseeing i og rundt Pegeia

  Håper du på å finne attraksjoner å besøke når du er i byen? Ta en tur ut fra ferieboligen og opplev alt som gjør Pegeia til et så morsomt sted å feriere. Dette er noen av de beste attraksjonene å utforske, som alle ligger mindre enn 50 kilometer fra sentrum av byen:

  • Pafos Zoo (1,4 km)
  • Minthis Hills golfbane (14,9 km)
  • Paphos Aphrodite vannpark (18,3 km)
  • Elea Estate Golf Club (18,9 km)
  • Eleouthkia park (24,3 km)

  Opplev den fantastiske naturen i Pegeia

  Uansett om du er en eventyrlysten reisende, eller bare har lyst å nyte det vakre landskapet, vil du få den perfekte ferien i Pegeia. Her er noen av områdets mest iøynefallende naturopplevelser, som alle ligger under 50 kilometer fra sentrum av byen.

  • Coral Bay Beach (4,3 km)
  • Lara strand (8,7 km)
  • Paphos Municipal Park (14,3 km)
  • Akamas-halvøyen nasjonalpark (14,8 km)
  • Alykes-stranden (16,2 km)
  • Latchi-stranden (17,3 km)