Hvor bør jeg bo ved Forente Stater?

I 2018 har vi 486 743 feriehus du kan velge blant i nærheten av Forente Stater. Med blant annet 193 879 Hus og 167 019 Leiligheter/sameie, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av Forente Stater finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Forente Stater?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Forente Stater, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Orlando: 35 190 ferieboliger
 • Fort Lauderdale: 4 821 ferieboliger
 • Florida: 122 665 ferieboliger
 • Cape Coral: 6 945 ferieboliger
 • Los Angeles: 5 971 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Forente Stater! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Forente Stater?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Forente Stater med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Orlando: 35 190 ferieboliger
 • Fort Lauderdale: 4 821 ferieboliger
 • Cape Coral: 6 945 ferieboliger
 • Los Angeles: 5 971 ferieboliger
 • Miami Beach: 4 994 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Forente Stater?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Forente Stater, finner du:

 • Venice, Florida (VNC-Venice kommunale flyplass): 4 814 selvforsynte ferieboliger
 • Miami, Florida (MIA-Miami internasjonale flyplass): 5 724 selvforsynte ferieboliger
 • Branson, Missouri (PLK-M. Graham Clark - Taney kommunale flyplass): 1 937 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Forente Stater?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Forente Stater. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Walt Disney World®: 36 507 ferieboliger
 • Venice Beach: 5 353 ferieboliger
 • USA Fleamarket: 753 ferieboliger
 • Santa Monica Pier: 1 568 ferieboliger
 • Times Square: 5 186 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Forente Stater på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i USA

USA er et enormt land, som byr på uendelige muligheter for opplevelser. Fra storbyferie i verdensmetropolen New York til biltur fra kyst til kyst gjennom det meste du kan tenke deg av landskap og klima, kan USA by på noe for en hver smak. Mange av statene i USA byr på sol og sommer året rundt. Innlandet har vakre snødekte fjell, ørkenlandskap og grønne skoger om hver andre. Kulturen er som kjent en smeltedigel av ulike inntrykk fra hele verden og tross at USA er et ungt land i verdensmålestokk er det ingen mangel på spennende kulturelle inntrykk, fra Hollywoods filmindustri til de erkeamerikanske musikkuttrykkene jazz, blues og country og lokale kulturelle strømninger som har sine egne unike kultur- og mattradisjoner.

Severdigheter på din USA-ferie

USA har en spennende historie, som kan oppleves gjennom historiske steder og byggverk. New York har frihetsgudinnen, Empire State Building og Rockefeller Center, i tillegg til en rekke andre ikoniske skyskrapere. Du kan også lese byens historie i hver bydel som har sin egen identitet. Den grønne lungen Central Park er et yndet fristed for både turister og byens innbyggere. I Charleston i South Carolina kan du oppleve en historisk småby som lå midt i skjæringspunktet mellom nord og sør under den amerikanske borgerkrigen og der den opprinnelige arkitekturen er godt bevart. New Orleans har en minst like rik historie, med spennende arkitektur, musikk og folkeliv. Skal du på USA-ferie i leiebil finnes det også nok av monumenter og severdigheter langs veien. Mount Rushmore i South Dakota er et enormt monument bestående av 12 meter høye byster av de fire presidentene Washington, Jefferson, Roosevelt og Lincoln. Du kan også oppsøke majestetiske Grand Canyon som er dannet av Colorado-elva gjennom millioner av år. På vestkysten finnes det flotte veier langs kyststripen, og du kan velge å kjøre sterkningen fra LA til San Francisco, som blant annet går gjennom det spektakulære området Big Sur. California er også kjent for sine redwoodskoger, der du kan oppleve jordas høyeste og eldste trær, som er opp til 115 meter høye og over 1800 år gamle.

Fritidsaktiviteter på ferie i USA

En ferie i USA kan by på alt du kan tenke deg av fritidsaktiviteter. Typiske amerikanske idretter som amerikansk forball, basket og baseball er enormt populære og i de fleste byer av en viss størrelse kan du oppleve disse i levende live, med et yrende folkeliv på kjøpet. New York er også spesielt kjent for sine mange museer i verdensklasse, som Guggenheimmuseet og the Museum of Modern Art (MoMA). Samme by har også Central Park som er et stort parkområde i sentrum av Manhattan der man kan gå tur, spise lunsj og bedrive andre utendørsaktiviteter med storbyen som ramme. Er det strandliv du vil ha når du skal på ferie i USA kan Miami i Florida eller Los Angeles i California være gode valg. Både i Florida og California finner du Disney-fornøyelsesparker, i form av henholdsvis Disneyworld og Disneyland. Det samme gjelder også parkene til Universal Studios som også kan være verdt et besøk for å oppleve Hollywoodmagien på nært hold. USA har eller ingen mangel på muligheter for sportslige utendørsaktiviteter av alle slag. I Colorado kan du for eksempel prøve både rafting, riding og terrengsykling, mens skibyene Vail og Aspen byr på kilometervis med løyper for både nybegynnere og eksperter.

Spis & drikk nær ditt feriehus i USA

Det amerikanske kjøkkenet har en rekke spesialiteter som har spredd seg til resten av verden. Den klassiske burgeren kan fås i uendelige varianter fra gatekjøkkenversjonen til flotte restaurantburgere der alle har sin egen lille kreative vri. Byer som New York og Chicago har også sine egne vrier på pizza og disse må du prøve om du leier feriehus der. New York-pizza serveres i store tynne stykker, mens den klassiske Chicago Deep Dish Pizza som kan være opp til tre tommer tykk. Utover det kan du i en storby som New York benytte muligheten til å oppsøke mat fra alle verdenshjørner samlet på et sted. Du kan også prøve spesialiteter som for eksempel pretzel, som er en forvokst saltstang i kringleform. Resten av landet byr imidlertid også på en rekke spesialiteter. I Louisiana finner du den tradisjonsrike retten Jambalaya, en gryte som innholder kjøtt, grønnsaker og ris smaksatt med varierende krydderblanding avhengig av området du er i. Man skal heller ikke glemme barbeque-spesialiteter som pork ribs, som best oppleves på såkalte «cook-offs» rundt om i landet.

Shopping & kultur i nærheten av din feriebolig i USA

Leier du feriebolig i USA får du selvfølgelig også på fantastiske shoppingmuligheter. Storbyene som Los Angeles og New York har sine legendariske shoppingsteder, som for eksempel førstnevntes Rodeo Drive og sistnevntes Fifth Avenue. For oss vanlige dødelige finnes det imidlertid også et hav av andre alternativer og spesielt New York er kjent for et enormt utvalg av vintage- og bruktbutikker i områder som East Village og West Village, i tillegg til massevis av små designbutikker der du kan finne det nyeste fra gryende designtalenter. Vi skal heller ikke glemme å nevne Mall of America i Minnesota, verdens nest største kjøpesenter, som i tillegg til 500 butikker også blant annet huser en fornøyelsespark, et universitet, et akvarium og mer enn 50 restauranter, i tillegg til et underholdningområde med barer og nattklubber. Ulike byer og området har egne musikalske spesialiteter, som for eksempel jazz i New Orleans og blues i Chicago.