Hvor bør jeg bo ved Tavira, PT?

I 2019 har vi 1 887 feriehus du kan velge blant i nærheten av Tavira. Med blant annet 888 Leiligheter/sameie og 882 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Tavira finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Tavira?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Tavira, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

  • Spania: 136 151 ferieboliger
  • Faro: 3 631 ferieboliger
  • Andalucía: 28 171 ferieboliger
  • Tavira: 1 440 ferieboliger
  • Vilamoura: 1 362 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Tavira! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Tavira?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Tavira med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

  • Faro: 3 631 ferieboliger
  • Tavira: 1 440 ferieboliger
  • Olhão: 1 044 ferieboliger
  • Vila Nova De Cacela: 1 064 ferieboliger
  • Monte Gordo: 654 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Ferie i Tavira

La deg miste tid og sted i den lille kystbyen Tavira, i den sørlige regionen Algarve i Portugal! Gå deg vill langs smale, solfylte brosteinsgater, mellom hvite bygninger og hele 37 kirker, nyt herlig sjømat og bad i fristende lyseblått vann. Her finner du også nydelige torv med restauranter og caféer, som du kan spasere til fra din feriebolig i Tavira. Fugleelskere strømmer til Tavira for å observere stedets 30 000 fugler og 300 fuglearter, hvorav et stort antall er sjeldne eller utrydningstruet. Her kan du ta en titt på rosa flamingoer og andre fugler, med artige sveiser og lange bein. Ria Formosa, våtmarksområdet i Tavira, er trekkfuglenes trekkplaster, og her strømmer også fotografer og fugleentusiaster til. Kast også et blikk på Ria Formosa Nasjonalpark og dens laguner. Rundt området ligger det også små landsbyer som Cabanas de Tavira, som har flere barer, caféer og restauranter langs elven.

Naturattraksjoner i Tavira

Man kan miste munn og mæle når man får se Tavira-øyas prakt, eller som det heter på portugisisk: Ilha de Tavira. Den 11 km lange stranden stikker opp fra grønnblått hav, og er drømmeparadiset for alle som kunne tenke seg nydelig sol og en rolig strand på ferien sin. Det er på ingen måte overraskende at stranda har blitt tildelt blått flagg for dens skjønnhet og miljøvennlighet. Øya har en campingpark med restauranter, samt et fåtall hus bygd i 1943. Det ikke er lov å bygge nye hus, eller selge de som står der i dag. Båtturen til øya tar omtrent fem minutter, og det organiseres kommersielle turer med ”Ferry Boat” eller ”Aqua-Taxi”, som begge har hyppige avganger hver dag. Forlat ikke Tavira uten en tur ut til denne severdigheten! Drøm deg bort på på den utrolige drømmestranden Praia de Terra Estreita, eller få en absurd utsikt over byen gjennom Camera Obscura. Dypp deg i turkist vann i Pego de Inferno, stedet med et bortgjemt, lite fossefall, som er som tatt ut av en filmscene. Navnet kommer fra en myte om at de som falt i vannet havnet i helvete, men i dag kan ikke denne perlen minne om noe annet enn himmelen. Via Algarvianas naturstiområde byr på 300 km med flotte turløyper, som vil ta deg tvers over Algarve-regionen, på sykkel eller til fots. Hvis du velger å gå hele avstanden, vil det ta deg to uker. Denne naturstien er et paradis hvis du elsker vakker natur, og er absolutt verdt et besøk i løpet av din Tavira-ferie!

Kirker og aktiviteter i nærheten av din feriebolig i Tavira

Taviras bygg lyser opp gatene, og er fulle av sjarm. Etter et ødeleggende jordskjelv i 1755 var det mange bygg som fikk skader, noe som i dag bidrar til den solfylte byens røffe sjarm. På Tavira-ferie kan du besøke hagen Jardim do Coreto, nær den vakre broen Ponte Romana. Finn deg skygge i hagen, og engasjer deg i et slag med domino med byens gamle menn, som daglig spiller i parken. Se også byens vakre kirkebygg, det finnes faktisk 37 av dem! Hvis du ikke rekker å gå gjennom alle mens du er på ferie i Tavira, kan selveste moderkirken anbefales. Santa Maria do Castelo er opprinnelig fra 1200-tallet, men ble påbygd etter jordskjelvet i 1755. Eller Misericórdia de Tavira, omtalt som et av de flotteste renessansebyggene i Algarve. Kirken har et eksteriør i den samme lyse og røffe arkitektoniske stilen som resten av byen, mens innsiden er detaljert med nydelig marmor, og vil gjøre deg glad for at du tok turen. Et tips kan være å dra på en lørdag, da spilles det nemlig musikk i mange av Taviras kirker! Se også ruinene av Taviras slott. Omringet av vakre blomstertrær og med utsikt over byen, er stedet perfekt for en romantisk spasertur fra din feriebolig i Tavira, på en solfylt dag. Hvis du vil reise litt utenfor byen, kan du kjøre sklier i en av Algarves vannparker. Mange er innen en times rekkevidde fra Tavira og perfekt for familier! Det er også flotte forhold for surfing i området, og gode muligheter for å finne surfekurs i nærheten av ditt feriehus i Tavira.

Spis og drikk på ferie i Tavira

Når du er på ferie i en fiskerby som Tavira, vil du glede deg over å få en smak av den flotte sjømaten, og fisk og skalldyr er å finne på enhver restaurantmeny. Nyt hestemakrell med sardiner fra grillen eller Portugals nasjonalrett, bacalao. Ellers får du hummer, reker, østers og krabbe! Prøv også alle disse blandet sammen, gjerne med sjømatrisen ”arroz de marisco”. Med en god hvitvin til denne retten har du virkelig fått smake på Tavira. Prøv også ”Cozido á portuguesa”, en blanding av grønnsaker, saus og kjøtt. Skal det være dessert? Da er rispudding med kanel å anbefale, med den litt uvante kombinasjonen av karamell og ost.

Slik kan du reise til Tavira

Flyreiser går til Faro i Portugal, en halvtime unna Tavira. Buss kan ta deg fra flyplassen til din feriebolig i Tavira, for 3 euro per person med ca. én times kjøring. Ellers går det tog mellom Faro og Tavira, med kortere reisetid enn bussen (40 minutter) og 2,50 euro per billett. Billig leiebil kan du få fra leiebilfirmaene Mudarent eller Lorisent, eller du kan ringe taxi. Når det gjelder å komme seg rundt i Tavira, syns mange at sykkel er et fint fremkomstmiddel. Det koster ca. 6 Euro/dag hos Rent a Bike.

Utforsk reisemål rundt Tavira

Faro
3 631 ferieboliger
Tavira
1 440 ferieboliger
Olhão
1 044 ferieboliger
Vila Nova De Cacela
1 064 ferieboliger
Monte Gordo
654 ferieboliger
Loule
5 072 ferieboliger
Ayamonte
430 ferieboliger
Quarteira
6 036 ferieboliger
Almancil
2 676 ferieboliger
São Bras de Alportel
3 034 ferieboliger
Boliqueime
5 316 ferieboliger
Conceição de Tavira og Cabanas
1 176 ferieboliger
Conceição
1 159 ferieboliger
Moncarapacho e Fuseta
654 ferieboliger
Santo Estêvão
812 ferieboliger
Vila Real Santo Antonio
620 ferieboliger
Santa Luzia
829 ferieboliger
Manta Rota
995 ferieboliger
Luz de Tavira
1 267 ferieboliger
Isla Canela
420 ferieboliger