Finn sted – Aragón

Hvor bør jeg bo ved Aragón, ES?

I 2018 har vi 1 133 feriehus du kan velge blant i nærheten av Aragón. Med blant annet 471 leiligheter og 85 hus, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Aragón finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Aragón?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Aragón, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Zaragoza: 176 ferieboliger
 • Tamarite de Litera: 23 ferieboliger
 • Cretas: 84 ferieboliger
 • Atea: 16 ferieboliger
 • Albarracin: 81 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Aragón! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Aragón?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Aragón med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Tamarite de Litera: 23 ferieboliger
 • Cretas: 84 ferieboliger
 • Atea: 16 ferieboliger
 • Albarracin: 81 ferieboliger
 • Bielsa: 76 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Aragón?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Aragón, finner du:

 • Huesca (HSK-Pirineos): 59 selvforsynte ferieboliger
 • Zaragoza (ZAZ): 39 selvforsynte ferieboliger
 • Alguaire (ILD-Lleida-Alguaire): 53 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Aragón?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Aragón. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Huesca stasjon: 49 ferieboliger
 • Grisen stasjon: 43 ferieboliger
 • Calatorao stasjon: 19 ferieboliger
 • Jaca stasjon: 284 ferieboliger
 • Zaragoza (XZZ-Delicias jernbanestasjon): 38 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Aragón på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Aragon

Aragon er en av 17 autonome regioner i Spania. Den ligger på den nordøstlige delen av den iberiske Halvøya, og er et sentralt område med mange spennende attraksjoner. Regionen strekker seg over 47 724 kvadratkilometer og huser 1 200 000 innbyggere. Her venter Pyreneene i nord, det iberiske fjellområdet i sør og i midten, og Ebro, den største elven i landet, som snirkler seg gjennom landskapet. Huesca, Teruel og Zaragoza er byer du finner her. Leier du feriehus i Aragon vil du oppleve en uforglemmelig region med usedvanlige kontraster og storslått natur. Hovedstaden er Zaragoza, der over halve befolkningen er bosatt. Aragon er en region i Spania som blir mer og mer populær for både familier og eventyrlystne. Aragon er preget av et tørt, kontinentalt middelhavsklima med uregelmessig nedbør og store temperatursvingninger, noe som gjør stedet vilt og vakkert.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Aragon

Aragon har en enorm kunstnerisk arv som er et resultat av regionens lange historie: gamle forhistoriske byer, restene av den romerske sivilisasjon, romanske ruiner, tårn, muslimske og kristne slott, klostre, palasser og katedraler er fordelt over hele området. Blant besøksverdige steder i regionen kan nevnes Ainsa, en vakker middelalderlandsby i Huesca med marked på Plaza Mayor -plassen i sentrum av landsbyen. I nærheten ligger den romanske kirken Sta. Maria og slottet. En annen middelalderby er Albarracín (Teruel) med sine trange, brosteinsbelagte gater og hus laget av stein, gips og tre fra det 10. århundre, da slottet, de to tårnene og kirken Sta. Maria ble bygget. Bymurene som omkranser landsbyen ble bygget i det 11. århundre. Fra din feriebolig i Aragon vil du også kunne besøke Zaragoza - den største og eneste store byen i regionen. Den lange, smale Plaza del Pilar er det sosiale sentrum av Zaragoza, og huser flotte monumenter og moderne fontener. Med en feriebolig i Aragon, kan du lett besøke basilikaen Nuestra Señora del Pilar, som er den største og viktigste. Den andre katedralen i Zaragoza, La Seo, ble bygget i det 12. århundre. Mellom de to katedralene ligger La Lonja, som regnes som det beste eksempelet på sivil arkitektur i Zaragoza.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Aragon

Naturen her består av et bredt spekter av landskaper og innbyr til ulike typer turisme. Pyreneene og den iberiske fjellkjeden er et ideelt miljø for friluftsliv og ekstremsport. En streng miljøpolitikk beskytter de mer enn 490.000 hektarene med nasjonal- og naturparker, og blant disse må nevnes nasjonalparken Ordesa, med over 35.000 dekar. Leier du leilighet i Aragon i vintersesongen, kan syv alpinanlegg by på nesten 300 kilometer med skiløyper i henholdsvis Astún, Candanchú, Cerler, Formigal, Javalambre, Panticosa-innsjøene og Valdelinares. Her kan du også gå på langrenn i oppmerkede løyper. Tusenvis av kilometer med ruter langs rolige stier, veier, og spor venter på deg langt fra det travle livet hjemme. Fra din feriebolig i Aragon vil du kunne ta del i et stort utvalg friluftsaktiviteter som fjellklatring, orientering, sykling, riding, paragliding, luftballong, skøyter, juving, kano, fisking og mye mer. I Aragon er festivaler, folklore og tradisjon en viktig del av kulturen og samfunnet, som er sterkt påvirket av legender, myter og magi. Kulturminner og hevdvunnen tradisjon sitter fortsatt dypt hos innbyggerne. Er du på ferie i Aragon, bør du få med deg festivaler som den internasjonale musikkfestivalen i Ainsa (11-26 juli), folklorefestivalen i Pyreneene (slutten av juli/ begynnelsen av august), Jacetania internasjonale musikkfestival (juni/juli), karnevalet i februar samt mange andre faste begivenheter.

Spis & drikk på ferie i Aragon

Aragon kombinerer gamle, tradisjonelle oppskrifter fra et hardtarbeidende folk i et tøft klima, med moderne tilpassing verdsatt av selv de med en kresen gane. Har du tenkt å reise til Aragon, bør du absolutt smake morcilla, en blodpudding eller blodpølse med ris og pinjekjerner. En annen populær rett er hvitløksuppe laget med mandler og egg, samt en annen variant med tomat, pepper, chorizo og brød blandet sammen og deretter brunet i ovnen. Stekt lam er også en favoritt, i tillegg til mange forskjellige stuinger, skinker og pølser. Den mest kjente retten er lam eller kylling stekt med tomater og paprika og pyntet med søte, røde chili kalt chilindron. Leier du feriebolig i Aragon vil du også kunne smake fersk ørret, kreps, ål og torsk som serveres på mange forskjellige måter. En berømt rett er bacalao al ajoarriero, som er salt torsk smaksatt med hvitløk, persille og tørket rød paprika. Desserter er godt krydret og for festlige anledninger serveres de med kandiserte frukter og marsipan. Aragon er en region med gamle vintradisjoner, takket være et godt klima og naturlige forhold som gjør det mulig å produsere vin som kan konkurrere med andre store spanske regioner.

Slik kan du reise til Aragon

Zaragoza lufthavn ligger ca. 10 kilometer sørøst for byen og innenfor kommunens område i Zaragoza. Flyr du fra Norge, er det enklest å ankomme Barcelona, Madrid eller Bilbao, som mottar direkte avganger fra storbyene i Norge. Det offentlige transportnettverket mellom de største byene i Aragon er tilfredsstillende - opptil flere bussavganger om dagen mellom storbyene. Det nyutbygde nettverket med AVE-hurtigtog bringer deg dobbelt så raskt fra en by til en annen, men er betydelig dyrere enn bussene. Lokaltogene tar lang tid. Bussnettverket er det viktigste spanske offentlige transportmiddelet. Det mest praktiske når du leier feriehus i Aragon er sannsynligvis å leie bil. Dessuten er veiene i nord Spania kjent for å ha meget høy standard, både auto vias og auto pistas. Da trafikkskilting til tider er beskjeden i Spania, er det sterkt anbefalt å ta med seg en GPS. Ellers er både motorsykkel og sykkel et populært fremkomstmiddel for besøkende på ferie i Aragon.