Hvor bør jeg bo ved Western Cape (provins), ZA?

HomeAway er sidene som lar deg skape din egen skreddersydde og unike ferie, med 1 860 feriehus i Western Cape (provins). Bo med familie og venner i ett av 790 Ettromsleiligheter eller 780 Leiligheter/sameie . Mye bedre enn hotell!

Hvilke er de mest populære reisemålene i Western Cape (provins)?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Western Cape (provins), enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Cape Town: 1 549 ferieboliger
 • Camps Bay: 247 ferieboliger
 • Cape Town bysentrum: 249 ferieboliger
 • Stellenbosch: 243 ferieboliger
 • Rhodes Cottage Museum: 1 147 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Western Cape (provins)! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Western Cape (provins)?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Western Cape (provins) med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Cape Town: 1 549 ferieboliger
 • Stellenbosch: 243 ferieboliger
 • Mossel Bay: 46 ferieboliger
 • Knysna: 92 ferieboliger
 • George: 57 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Western Cape (provins)?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Western Cape (provins), finner du:

 • Plettenberg Bay (PBZ): 75 selvforsynte ferieboliger
 • Cape Town (CPT-Cape Town internasjonale flyplass): 1 418 selvforsynte ferieboliger
 • George (GRJ): 45 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Western Cape (provins)?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Western Cape (provins). Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Rhodes Cottage Museum: 1 147 ferieboliger
 • Noordhoek Beach: 1 104 ferieboliger
 • South African Naval Museum: 921 ferieboliger
 • Camps Bay-stranden: 1 302 ferieboliger
 • Klein Constantia Wine Estate: 1 280 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Western Cape (provins) på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Cape Town Vest (Kappstaden-vest)

Cape Town ligger på sørspissen av Sør-Afrika og er hovedstaden i Western-Cape provinsen - ikke i Sør-Afrika, som kanskje mange tror. Byen har en avslappet atmosfære, og er en populær destinasjon blant turister som kommer hit for å oppleve den storslagne naturen, strendene, dyrelivet, kulturen og byens begivenhetsrike historie. Faktisk er Cape Town Afrikas mest besøkte turistdestinasjon. Med en ferie i Cape Town vest vil du ha et godt utgangspunkt for å utforske utallige severdigheter slik som Table Mountain, Robben Island og Kapp det Gode Håp. De vestlige bydelene ligger langs stranden nord for sentrum og inkluderer Tableview, Big Bay, Sunset Beach, Milnerton, Bloubergstrand, West Beach, Sunningdale og Parklands, samt pendlerbeltene Atlantis og Melkbosstrand. Fra Tableview har du som navnet tilsier fantastisk utsikt til Table Mountain, det flate fjellet som er selve landemerket til Cape Town. De flotte, pudderhvite strendene i Cape Town Vest er ideelle til vannsportsaktiviteter og badeliv.

Severdigheter i nærheten av din leilighet i Cape Town vest

Leier du leilighet i Cape Town vest vil du ha flott utsikt til byens fremste attraksjon, Table Mountain, fra stranden Bloubergstrand i Table View. Det flate fjellet ruver i bakgrunnen av byen og har fått navnet sitt fordi det ser ut som et spisebord. Vil du utforske Table Mountain på nært hold, går det taubane opp dit fra Tafelberg Road og derfra er det fin utsikt utover Atlanterhavet, Table Bay og Robben Island. Utenfor vestkysten av Bloubergstrand ligger øya Robben Island, kjent for fengselet hvor Nelson Mandela tilbrakte flere år i fangenskap. I dag kan fengselet besøkes, og du kan se cellen hans som har blitt bevart slik han forlot den. Tidligere fanger gir guidete turer i fengselet. Victoria and Alfred Waterfront, også bare kalt V&A eller Waterfront, er en annen av byens store severdigheter. Her er det mange restauranter, butikker og underholdningstilbud. Forstaden Milnerton har en vakker lagune omringet av palmer, to naturreservater og en vernet trebro som går over til øya Woodbridge Island, et populært rekreasjonsområde. Legger du ferien til Cape Town burde du også få med deg Kapp det Gode Håp, om enn bare for å si at du har vært der. Dette er en odde i nærheten av Cape Town som fikk navnet sitt på 1500-tallet fordi man trodde at seilte man forbi odden hadde man godt håp om å nå India.

Fritidsaktiviteter i nærheten av ditt feriehus i Cape Town vest (Vest-Kappstaden)

Hvis du leier et feriehus i Cape Town vest vil du ha tilgang til mange artige ting å gjøre, spesielt når det gjelder vannsport. Området har flere fine sandstrender hvor du kan slappe av i solen eller få litt fart og spenning via forskjellige aktiviteter. Bloubergstrands flotte utsikt er allerede nevnt, men det er også et perfekt sted å se delfiner, spekkhuggere og seler. Stranden er meget populær blant surfere, og viken Big Bay er velegnet for drageflyging på grunn av den sterke vinden her. Woodbridge Island er et ettertraktet område for fuglekikkere, og i lagunen drives det mye kanopadling. Bølgene og vinden gjør også øya ideell for vindsurfing. Et annet surfeparadis som bør nevnes er Milnerton Beach. På Sunset Beach kryr det av tilbud om vannsportsaktiviteter, og i nærheten av stranden ligger akvariet Two Oceans, hvor man kan svømme med haier og mate pingviner. Liker du deg bedre under vannet enn over, har du kommet til det rette stedet. Cape Town har flere dykketurer hvor du kan oppleve det rike sjølivet. For golfentusiaster er det flere baner å velge mellom uansett ferdighet, og for vinglade er en tur på en av de mange vingårdene stort. De som liker seg ute i naturen kan gå fotturer i Robberg Nature Reserves ville natur. Fra kysten her kan du lett skimte seler i havet, og til og med hai.

Spis & drikk i nærheten av din feriebolig i Cape Town vest

Sør-Afrikas kjøkken er mangfoldig, og leier du feriebolig i Cape Town vest kan du prøve mange spennende retter. Flere nasjonaliteter har satt sitt preg på maten og her finner du spor etter blant annet italienske, kinesiske, japanske, marokkanske, franske, portugisiske, greske og brasilianske tradisjoner. Sjømat står ofte i fokus og det spises mye av reker, blåskjell, østers og den spesielle fisken snoek, som ofte er grillet eller røkt. Retter basert på boerkulturens tradisjoner er populært, og her kan nevnes braai (grillet mat), boerwors (pølser), potjikos (gryterett av enten kjøtt eller grønnsaker), saltet kjøtt, og grønnsaker i sirup, honning eller kanel. Boermat er hovedsakelig basert på det hollandske kjøkken mikset med lokalbefolkningens. Cape Malay-kjøkkenet med sine arabiske røtter er også vanlig kost, samt korn og maisprodukter, som ofte er basisen til det afrikanske kjøkken. Av drikke er det vin som gjelder og det produseres mange gode varianter i området.

Slik kan du reise til Cape Town vest (Kappstaden-Vest)

Skal du reise til Cape Town vest så kommer du deg dit ved å fly til Cape Town International Airport. Det er flere europeiske selskaper som flyr dit fra Norge, men du må regne med å mellomlande. Når du først har kommet til Cape Town kan du leie bil på flyplassen. Dette er en god måte å komme seg rundt på, spesielt hvis du vil ta utflukter til andre steder i Sør-Afrika. Det offentlige transportnettverket er ikke alltid like pålitelig, men har du ikke egen bil finnes det egne sightseeingbusser, The City Sightseeing Bus. Disse tar deg til byens severdigheter og videre rundt den sørlige halvøya. Byens lokaltognettverk heter Metrorail, men skal du lengre avgårde må du ta langdistansetog. For litt luksus kan du ta The Blue Train eller Rovos Rail. En av byens mest populære fremgangsmidler er de såkalte Rikki-drosjene som ligner på Londons svarte taxier.