Hvor bør jeg bo ved Cape Town, ZA?

I 2018 har vi 1 598 feriehus du kan velge blant i nærheten av Cape Town. Med blant annet 723 leiligheter og 489 hus, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Cape Town finner du på HomeAway.

Hvilket område er best å bo i når man reiser til Cape Town?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over områdene i Cape Town med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for en lang ferie eller en helgetur!

 • Flamingo Vlei: 43 ferieboliger
 • Green Point: 233 ferieboliger
 • Bo-Kaap: 261 ferieboliger
 • Fresnaye: 126 ferieboliger
 • Mouille Point: 79 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre områder.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Cape Town?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder i Cape Town. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av de følgende:

 • Rhodes Cottage Museum: 1 130 ferieboliger
 • Noordhoek Beach: 1 106 ferieboliger
 • South African Naval Museum: 930 ferieboliger
 • Camps Bay-stranden: 1 294 ferieboliger
 • V & A Waterfront: 1 270 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Cape Town på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger nær den attraksjonen du vil se.

Kan jeg leie leiligheter i Cape Town?

Ja, selvfølgelig! HomeAway har 723 leiligheter i Cape Town. Blant våre andre populære typer ferieboliger du kan leie i Cape Town, finner du:

 • Hus: 489 selvforsynte ferieboliger
 • Villaer: 201 selvforsynte ferieboliger
 • Bungalower: 16 selvforsynte ferieboliger

Men du kan også få et fantastisk opphold i en av våre andre ferieboliger, slik som gods og mye annet.

Kan jeg leie en feriebolig på en golfresort i Cape Town?

Absolutt! Homeaway har 581 ferieboliger på en golfresort til leie i Cape Town. Du har også mange andre muligheter i Cape Town og omegn, som:

 • Ved fjellet: 235 ferieboliger
 • På stranden: 173 ferieboliger
 • I sentrum: 129 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til hele utvalget av ferieboliger.

Kan jeg finne en feriebolig med sauna i Cape Town?

Ja, du kan velge den perfekte ferieboligen med sauna for deg blant alle de 22 ferieboligene med sauna vi har i Cape Town. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av ferieboliger.

  Ferie i Cape Town

  Cape Town er en vakker kystby i Sør-Afrika. Her må man stoppe bilen for å la struts og aper krysse veien, og man kan bade med pingviner på stranda. På ferie i Cape Town kan man nyte lokal vin og ta taubanen opp til Table Mountain, for en 360 graders utsikt. Cape Town er livlig, og full av flotte av aktivitetstilbud for de som vil utforske byen.

  Shopping og kultur i Cape Town

  Victoria & Alfred Waterfront er perfekt for en runde shopping. Her finner du også restauranter, og luksuriøse yachter du kan beundre fra vannkanten. Det går båter herfra til Robben Island, hvor Nelson Mandela, og andre som kjempet for frihet, tilbragte flere tiår i fengsel. Det tilbys også guidete turer. I nærheten av din feriebolig i Cape Town kan du finne St. Georges katedral, og Sør-Afrikas eldste bygning, Castle of Hope. Se også de fargerike husene nabolaget Bo-Kaap! Ellers er Observatory et område som vokser til å bli mer trendy. Området er avslappet og hippie-aktig, og har mange gode nattklubber. De Waterkant har utesteder for den skeive scenen. Besøk Table Mountain, fjelltoppen som er flat som et bord. Du kan ta taubane til toppen, hvor du får en fantastisk utsikt over Cape Town. Det var den norske ingeniøren Trygve Strømsø som foreslo og la planene for taubanen, og så langt har hele 16 millioner mennesker tatt turen til toppen. Lion’s Head, som ligger like ved, er også et flott fjell å besøke.

  Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Cape Town

  Cape Town kan by på mange typer aktiviteter for besøkende, og de fleste involverer naturen. Se Cape Town fra luften, mens du suser nedover en 2,3 km lang zipline, en av de lengste på det afrikanske kontinentet. Det gir deg opptil to timer til å nyte synet av fjell, daler og pulserende byliv. Snakk om sightseeing! Vininteresserte kjenner godt til Sør-Afrikas gode rykte, og på ferie i Cape Town kan du besøke områdets vakreste vingårder. Landets, og kanskje kontinentets, mest berømte strand heter Boulder Beach, hjemsted for en koloni med afrikanske pingviner. Stranda er en del av Table Mountain Nasjonalpark, og det kreves derfor en liten billettpris for å besøke den hvite stranden. Men du kan ta en ordentlig stranddag med bading her. Stranda er perfekt for familier, og har toaletter og utedusj. Den er sjelden overfylt og vannet er varmt, bare spør pingvinene. Det finnes mange strandalternativer for deg med feriehus i Cape Town. Clifton strand er stedet for å se og bli sett, og perfekt for å sole seg på den hvite sanden. Camps Bay er perfekt for familien, med soling og volleyball. 20 km sør for Cape Town ligger stranda Llandudno, surfernes paradis. Sandy Bay er et nydelig syn, mer isolert og i røffere natur. Nærmeste parkeringsplass ligger 20 minutter unna, så her kan du trygt sole deg, helt uten forstyrrelser.

  Spis og drikk på ferie i Cape Town

  Når det gjelder det kulinariske, trenger du aldri å kjede deg når du er rundt din feriebolig i Cape Town. ”Bunny Chow” er en rett inspirert av india og malaysia, og består av hul loff fylt med curry. Du kan fylle den med kylling eller lam, men kanin er kanskje det mest populære i Cape Town. ”Shisa Nyama” betyr ”å brenne kjøtt”. Det betyr ikke at det er svidd kjøtt du får på tallerkenen, men at kjøttet brennes over ved og kull, for å få den røkte smaken. Denne retten finner du i slakterdisken i Gugulethu i Cape Town, hvor det også er spisebord, musikk og masse mennesker som samles. God spekemat kan du også få på ferie i Cape Town, byens favoritt kalles ”Biltong” og er rik på smak. Spekekjøttet kan komme fra svin eller struts, og er populær som snacks til en rugby- eller fotballkamp. Blir du sulten mens du utforsker Cape Towns gater, kan du også nyte en ”Boerewors” (afrikansk bonde), en skikkelig god pølse du kan ta i hånda mens du utforsker videre. Har du lyst på noe søtt, kan du smake på ”Koeksisters”, nederlandskinspirerte smultringer som nytes til morgenkaffen. Det finnes også en mindre søt versjon med krydder og kokos. Eller prøv ”Potje Kos”, Cape Towns gryterett. Her kan du putte alt mulig oppi, det viktigste er at det godgjør seg i en jernkjele på kull.

  Slik kan du reise til Cape Town

  Om du planlegger å reise til Cape Town med fly, så lander du på Cape Towns internasjonale lufthavn. Denne flyplassen har blitt kåret til Afrikas beste flyplass, så allerede her starter feriekosen. Flyplassen ligger ca. 20 meter fra Cape Towns sentrum, og veien dit kan være via leiebil, taxi, eller ”MyCiti”-bussen. Bussene fra flyplassen går hvert tjuende minutt mellom kl. 05 og 22. Det er verdt å merke seg at bussjåføren ikke selger billetter ombord på bussen, man trenger et eget ”myconnect”-kort, som du kan få på flyplasser og turistsentre rundt om i Cape Town. Bussene er moderne og miljøvennlige, turen er trygg og prisene er rimelige. MyCiti-bussen tar deg også rundt til Cape Towns mest kjente attraksjoner. Du kan leie bil i en uke for en tusenlapp, bare husk at det er venstrekjøring i Cape Town.

  Sightseeing i og rundt Cape Town

  Har du lyst å finne severdigheter å utforske under oppholdet ditt? Ta en tur ut fra ferieboligen og opplev alt Cape Town har å by på. Dette er noen av de beste attraksjonene å se, som alle ligger mindre enn 50 kilometer unna sentrum:

  • Two Oceans-akvariet (1,6 km)
  • Grand Parade Square (0,3 km)
  • Hisense Wheel of Excellence (2 km)
  • Metropolitan golfklubb (2,7 km)
  • Sea Point svømmebasseng (3,6 km)
  • Mowbray golfklubb (6,9 km)

  Utforsk fjellene og andre trekk ved naturen i Cape Town

  Uansett om du ser etter morsomme utendørsaktiviteter, eller bare har lyst å nyte det vakre landskapet, er Cape Town det perfekte reisemål. Dette er noen av områdets mest bemerkelsesverdige severdigheter, som alle ligger mindre enn 5 mil unna sentrum av byen.

  • Taffelberget (4,3 km)
  • Kirstenbosch nasjonale botaniske hage (7,5 km)
  • Boulders Beach (30,7 km)
  • St Georges Mall (0,1 km)
  • Company's Garden (0,8 km)
  • De Waal-parken (1,9 km)