Hvor bør jeg bo ved Istria, HR?

I 2019 har vi 23 042 feriehus du kan velge blant i nærheten av Istria. Med blant annet 13 639 Leiligheter/sameie og 13 600 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Istria finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Istria?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Istria, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Pula: 11 174 ferieboliger
 • Vodnjan: 13 451 ferieboliger
 • Rovinj: 8 567 ferieboliger
 • Fazana: 11 252 ferieboliger
 • Banjole: 9 676 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Istria! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Istria?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Istria med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Pula: 11 174 ferieboliger
 • Vodnjan: 13 451 ferieboliger
 • Rovinj: 8 567 ferieboliger
 • Fazana: 11 252 ferieboliger
 • Banjole: 9 676 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Istria?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Istria, finner du:

 • Pula (PUY): 15 905 selvforsynte ferieboliger
 • Trieste (TRS-Friuli Venezia Giulia): 339 selvforsynte ferieboliger
 • Portoroz (POW): 306 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Istria?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Istria. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Punta Verudela strand: 12 600 ferieboliger
 • Bijeca-stranden: 11 857 ferieboliger
 • Fontenen på Marsala Tita-plassen: 13 947 ferieboliger
 • Rovinj marina: 14 417 ferieboliger
 • Rovinj havn: 14 217 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Istria på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie på Istria

Istria er den lille, hjerteformede tippen av Kroatia som peker ut i havet, og området kan skilte med hvite steinhus langs kysten og små fjell-landsbyer i stein. Denne perlen har blitt et populært reisemål, og besøkende fra hele verden oppsøker det sjarmerende feriestedet. Selv om Istrias kyst er stein og fjell og stedet har røffe strender, er vannet rent og lyseturkist og badestedene meget populære, samtidig som man kan finne små, bortgjemte badesteder i solen. På Istria-ferie kan du nyte bading, sol og kulinariske opplevelser som smaksløkene sent vil glemme. Her bugner det nemlig av sjømat, hvitvinstrøfler og olivenolje. Istria har en rik historie og kultur, og språket er preget av italiensk bosetning - italiensk er faktisk områdets andrespråk. Istria har vakre gater og bygninger som sjarmerer og gjør at du kan føle litt av middelalderen ved Middelhavet.

Severdigheter i nærheten av din feriebolig på Istria

Hvis du besøker ditt feriehus på Istria på sommeren så kommer du midt i Kroatias høysesong for musikkfestivaler. På de flotteste amfiteatrene, båtene og klippene spilles det rytmer i alt fra elektro, til reggae og rock med store, aktuelle, internasjonale artister. Festivalene er meget berømte og tiltrekker tusenvis hvert eneste år, og mange av konsertene holdes i en avslappet atmosfære på dagtid. Hvis du vil ut på havet anbefales det å ta en båttur til Brijuni, en øygruppe på 14 øyer utenfor kysten av byen Pula i Istria. Her kan du se flere arkeologiske områder hvor over 200 dinosaurfotspor har blitt oppdaget, så vel som safariparker, romerske villaer og golfbaner! Brunji har blitt mye besøkt av stjerner som Sophia Loren, Richard Burton og Elizabeth Taylor, og er nå blitt Kroatias nasjonalpark. Hvis du er i Pula-området vil du kanskje også få med deg amfiteateret i byen? Her holdes musikkonserter på sommeren, så her kan man nyte vakker musikk under åpen himmel, innrammet av disse romerske ruinene, og la inntrykkene ta pusten fra deg. Pula har også en internasjonal filmfestival som finner sted under åpen himmel, og Augustus tempel er også en severdighet verdt å se mens du er i byen. Om du vil rømme unna solen kan du tre inn i Eufrasiuskirken i Porec, en vakker kirke som er et viktig bygg i Istria. Ta også en tur til fyrtårnet på Sveti Andrija, en ubebodd øy, med grønn vegetasjon, blomster og nydelig utsikt.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig på Istria

Med solfylt klima, flott natur og glade folk, kan området selvfølgelig også by på en rekke spennende aktiviteter og opplevelser i nærheten av ditt feriehus på Istria. Det finnes en rekke ridekurs og spennende rideturer, for Istria har flere ridesentre hvor turister kan nyte området fra hesteryggen. Tråkk deg gjennom naturen til du kommer til ”Korita,” en bekk med ferskvann som ligger en 45 minutters gåtur unna landsbyen Brgudac, og mist pusten mens du ser utover fjellrekken Ucka. Om du liker deg under vann vil du forelske deg i Istrias undervannsverden. Her finner du gamle, mosebelagte vrak av alt fra skip til kanoner, og synet er så uforglemmelig at det er best å holde på oksygentanken så ikke skjønnheten tar helt pusten fra deg. Ellers kan man vindsurfe, paraglide, sykle eller prøve fjellklatring. Hvis det klør i tennisarmen mens du er på ferie på Istria, så er du på rett sted. Halvøya er kjent for folkets tennisengasjement, og stedet har hele 430 grustennisbaner. Eller så finnes det flotte golfmuligheter rundt din feriebolig på Istria, og mange tar også fisketurer i både saltvann og ferskvann. Bare husk at man må få seg fisketillatelse før man kaster ut snøret. Istria er så spekket med ting å gjøre og oppleve at det skal noe til å rekke alt.

Spis & drikk på ferie på Istria

Det finnes nok av nydelig mat å fylle magen med mens du er på ferie på Istria. Stedet er kjent for sine hvite trøfler, og når det er snakk om trøfler er det få steder som kan trumfe de du finner i Istria. Retter med hvitvinseddik og olivenolje er svært populære her. Prøv en ombolo - svinekjøtt marinert i vin, hvitløk og laurbær servert med istrianske kjøttpølser. Hvis du er på restaurant vil du kanskje bestille tørket torsk med olivenolje og hvitløk, eller en populær ingrediens i istrianske retter, nemlig vill asparges. Om du ser et spisested smykket med bilde av en okse, er dette en garanti for at kjøtt fra den istrianske oksen selges her. ”Boskarinen” kalles oksen, og dyret har med sine enorme horn blitt et viktig symbol og en stolthet for folk i Istria. Oksekjøttet blir dermed brukt i de fineste spesialiteter.

Slik kan du reise til Istria

Istria er lett tilgjengelig for besøkende, siden de kan bruke flyplassen i Pula. Derfra kan du kjøpe en bussbillett, dele minibuss eller ta en taxi. Det er også mulig å leie bil, og mange syns dette er en nyttig løsning hvis man skal se mye av Istria. Om du ønsker å dra fra ett bysenter til et annet er buss et godt valg, men om du ønsker å se Istrias bratte fjellandsbyer og sideveier, så er absolutt bil det beste alternativet. Mange velger også å lande på flyplasser i nabolandene Slovenia og Italia. Disse flyplassene mottar enda flere flyvninger enn den i Pula. Taxier er også tilgjengelige i mesteparten av Istria, og det finnes til og med egne vann-taxier om du ønsker å kjøre langs kysten.