Hvor bør jeg bo ved Spania?

I 2019 har vi 134 991 feriehus du kan velge blant i nærheten av Spania. Med blant annet 63 859 Leiligheter/sameie og 62 084 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av Spania finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Spania?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Spania, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Gran Canaria: 4 025 ferieboliger
 • Mallorca: 14 373 ferieboliger
 • Torrevieja: 3 326 ferieboliger
 • Marbella: 6 561 ferieboliger
 • Nerja: 3 075 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Spania! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Spania?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Spania med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Torrevieja: 3 326 ferieboliger
 • Marbella: 6 561 ferieboliger
 • Nerja: 3 075 ferieboliger
 • Villajoyosa: 2 410 ferieboliger
 • Puerto Rico: 1 821 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Spania?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Spania, finner du:

 • Alicante (ALC-Alicante internasjonale flyplass): 2 556 selvforsynte ferieboliger
 • Palma de Mallorca (PMI): 4 730 selvforsynte ferieboliger
 • Tenerife (TFS-Tenerife sør): 4 156 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Spania?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Spania. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Albir-stranden: 9 509 ferieboliger
 • La Zenia-stranden: 4 429 ferieboliger
 • Jávea havn: 10 517 ferieboliger
 • Cabo de Gata-Níjar naturpark: 310 ferieboliger
 • Calahonda-stranden: 7 906 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Spania på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Spania

Spania grenser til Frankrike og Andorra i nord, til Portugal i vest, og landet er utvilsomt et av Europas mest populære reisemål. Spania har kystlinje både mot Middelhavet og Atlanterhavet, og er med sine svært lave priser, paradisiske øyer, døsige badebyer og utallige sandstrender, selve essensen av hva nordmenn legger i begrepet ”syden”. Men en Spaniaferie er så uendelig mye mer enn bare ”syden”. Blant annet byr landet på meget varierte naturopplevelser, som lokker tusenvis av fotturister hvert eneste år. Her er ville fjellformasjoner, tropisk kystlandskap, grønnkledde daler og åser, høysletter, vulkanske fjell og ørkenlandskap. Mange trekkes også mot de urbane strøk, og Spanias fenomenale byer er flotte representanter for landets dramatiske historie og rike kultur. Spania er delt opp i flere regioner, blant annet Baskerland i nord og Catalonia i øst. Alle regionene har sin særegne sjel og kultur.

Severdigheter i Spania

Hvor enn man måtte velge å leie leilighet eller feriehus i Spania, er mulighetene for å beskue flotte severdigheter mange. I nord er Bilbao et yndet mål, særlig for kunstinteresserte. Her finner man Guggenheim-museet, som er et must for alle reisende i dette området. Ellers har man Santiagos flotte katedral – et majestetisk monument over apostelen Jakob, og San Sebastians fortryllende gamleby, bare for å nevne noe. Barcelona er så rik på severdigheter at det er umulig å nevne alle. De fleste husker imidlertid byen for sin unike arkitektur. Den spanske art-noveau-stilen. Antoni Gaudís fenomenale Katedral Sagrada Família – byens kanskje mest berømte bygg – troner som det fremste eksempelet på denne stilen. Andre kulturelle severdigheter, som Picassomuseet, Nasjonalmuseet, utallige kunstgallerier og mindre museer, befinner seg også i byens sentrum. For de som leier feriehus langs Middelhavskysten, anbefales Tarragonas romerske ruiner på det sterkeste, samt Valencia og Murcias katedraler. I det sentrale Spania er Madrid knutepunktet. Landets hovedstad har tre millioner innbyggere og et ukjent antall severdigheter. Med feriebolig her kan man nyte storslått 1600-talls-arkitektur ved Plaza Mayor i gamlebyen, eller beundre den overdådige prakten til Placio Real – byens imponerende kongepalass. Kunstinteresserte bør besøke Real Academia de Bellas Artes, hvor Dalí og Picasso studerte. Maurernes praktfulle festningspalass, Alhambra, troner majestetisk over byen Granada, sør i Spania. Med sine idylliske hager er dette en sanselig opplevelse av de helt sjeldne. Reiser man videre til Sevilla, bør man unne seg et besøk i Plaza de Toros de la Maestranza. Tyrefekterarenaen er en av Spanias eldste, og har flotte barokkfasader i oker og hvitt.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Spania

Med feriebolig nord i Spania er det naturlig å kombinere avslappende dager på strendene i f.eks. San Sebastian, med kulturelle opplevelser. San Sebastian har både jazzfestival og teaterfestival, begge i juli. Mange reiser også til Pamplona, hvor den berømte San Fermin-festivalen holdes. Her kan man måle sitt mot, og løpe med oksene. Barcelona er et shopping-mekka uten sidestykke. I hver eneste bydel finnes fenomenale shopping-områder, men markedene Boqueria, Mercat Santa Caterina, og Mercat de la Lliibertat, regnes nok likevel som høydepunktene. Byen har også fine sandstrender, og for den fotballinteresserte anbefales et besøk på magiske Camp Nou. Her kan man være med å heie fram Lionel Messi og de andre verdensstjernene på Barcelona fotballklubb. Mange velger en Spaniaferie nettopp på grunn av fotballen. I likhet med Barcelona, er også Madrids shopping-muligheter fabelaktige. Søndagsloppemarkedet El Rastro er særegent for byen, og et absolutt must. Hovedstaden er også berømt for sine mange antikvitetshandlere og antikvitetsbutikker. Madrid regnes forøvrig som Flamencoens åndelige hjemsted, og det holdes en rekke opptredener året rundt. Et yrende natteliv finner man i så godt som hele Spania, selv om de største byene naturligvis har de fleste og hippeste stedene.

Spis & drikk på ferie i Spania

Ferie i Spania er en garanti for god mat, og for noen er faktisk de kulinariske opplevelsene det ypperste av hva landet har å by på. I Barcelona og videre nedover øst-kysten får man fantastisk tapas, med fersk fisk fra Middelhavet. Små og store tapas-restauranter finnes over alt i hele landet, men for å finne de bortgjemte perlene kan det lønne seg å forhøre seg med de lokale. I nord kan man ikke unngå å prøve de fantastiske pintxos. Pintxos er på mange måter Baskerlands svar på tapas, og fås kjøpt på de mange pintxos-barene. De lokale nyter gjerne et glass sangria til. Leier man leilighet i Spania, kan man selv prøve seg på kjøkkenet, etter å ha funnet sine favoritter på restaurantene. Når det kommer til drikke, kjenner de fleste til regionen Rioja i nord, som er verdensberømt for sine røde, fatlagrede viner. Gode Rioja-viner får man kjøpt over hele landet, men det finnes også mange andre flotte vindistrikter i Spania.

Slik kan du reise til Spania

Nesten alle store flyplasser i Norge har direkteavganger til Spania, hvilket gjør landet særdeles enkelt å reise til. Og når man først er i landet, er det ingen sak å reise rundt. Få land er lettere å reise i enn Spania. Tognettet er godt utviklet, og billettene billige. Det finnes også mange buss-selskaper som kjører langdistanse. F.eks. fra Pamplona til Barcelona. Å leie bil er også svært enkelt; det finnes mange seriøse og gode selskaper, med fine forsikringsalternativer. I byene er kollektivtilbudet meget godt utviklet og tilrettelagt for handicappede og eldre. Faktisk er det slik at mange handicappede og eldre velger Spania som reisemål nettopp på grunn av dette. Med en feriebolig som base har man med andre ord enkel tilgang på store deler av landet.

Utforsk reisemål rundt Spania

Andalucía
28 161 ferieboliger
Madrid
3 677 ferieboliger
Kanariøyene
18 472 ferieboliger
La Valenciana
21 710 ferieboliger
Baskerland
1 082 ferieboliger
La Rioja
267 ferieboliger
Cataluña
29 132 ferieboliger
Murcia
2 548 ferieboliger
Balearene
18 156 ferieboliger
Galicia
2 217 ferieboliger
Asturia
1 815 ferieboliger
Castilla y León
2 976 ferieboliger
Castilla La Mancha
1 826 ferieboliger
Aragón
1 619 ferieboliger
Extremadura
778 ferieboliger
Navarra
576 ferieboliger
Cantabria
1 143 ferieboliger
Faro
13 107 ferieboliger
Occitanie
30 813 ferieboliger
Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes
30 617 ferieboliger