Hvor bør jeg bo ved La Valenciana, ES?

I 2019 har vi 21 852 feriehus du kan velge blant i nærheten av La Valenciana. Med blant annet 10 447 Leiligheter/sameie og 10 209 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av La Valenciana finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i La Valenciana?

Det finnes mange flotte steder å besøke i La Valenciana, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Torrevieja: 3 304 ferieboliger
 • Villajoyosa: 2 398 ferieboliger
 • Orihuela: 3 678 ferieboliger
 • El Albir: 4 357 ferieboliger
 • La Zenia: 2 943 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i La Valenciana! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i La Valenciana?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i La Valenciana med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Torrevieja: 3 304 ferieboliger
 • Villajoyosa: 2 398 ferieboliger
 • Orihuela: 3 678 ferieboliger
 • El Albir: 4 357 ferieboliger
 • La Zenia: 2 943 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til La Valenciana?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i La Valenciana, finner du:

 • Alicante (ALC-Alicante internasjonale flyplass): 2 582 selvforsynte ferieboliger
 • Castellon de la Plana (CDT): 445 selvforsynte ferieboliger
 • Valencia (VLC): 1 512 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker La Valenciana?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i La Valenciana. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Albir-stranden: 9 482 ferieboliger
 • La Zenia-stranden: 4 502 ferieboliger
 • Jávea havn: 10 451 ferieboliger
 • Las Colinas Golf and Country Club: 4 597 ferieboliger
 • Cap Negret-stranden: 11 810 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i La Valenciana på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Valencia

Valencia er Spanias tredje største by og en viktig havn på østkysten av Spania. Byen ligger i provinsen med samme navn og har i overkant av 800 000 innbyggere. Valencia er en spennende miks av gammelt og moderne; byen ble grunnlagt av romerne helt tilbake i år 137 f.Kr, og i dag huser Valencia sine historiske røtter side om side med blant annet den futuristiske og modernistiske vitenskapsparken La Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Leier du leilighet i Valencia har du mye å glede deg til. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og det er opprinnelsesstedet til den spanske paellaen. For de sportsinteresserte er byen hjem til Spanias tredje største fotballag, som spiller hjemmekampene sine på Estadio Mestalla. Du kan også nyte avslappende pauser i bylivet på en av Valencias strender. I denne byen finner du virkelig noe for enhver smak.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Valencia

Med feriehus i Valencia er du garantert spennende opplevelser, og det kryr av severdigheter. Den tidligere nevnte vitenskapsparken er tegnet av den valencianske arkitekten Santiago Calatrava, og definitivt verdt et besøk. Her finner du mye spennende, blant annet en svær IMAX kino, Europas største akvarium, et avantgardistisk operahus og flere interaktive utstillinger. Gamlebyen er en rik kontrast til det nye og moderne i vitenskapsparken. Med sin bakgrunn i skjæringspunktet mellom islamsk og kristen kulturhistorie er det en opplevelse å vandre rundt i de smale, brosteinsbelagte gatene, omkranset av bygninger fra middelalderen. I sentrum finner du også Micalet-kirken, Maria-basilikaen og Almoina-museet, et arkeologisk museum hvor du kan lære om Valencias rike historie. Gå ikke glipp av et besøk i Mercado Central, en av Europas største markedshaller, som holder til i en vakker bygning fra 1914. La Lonja de la Seda - som opprinnelig var stedet der man handlet silke - er et gotisk mesterverk av en bygning, som også står oppført på Unescos verdensarvliste. Byen har i tillegg 34 museer med utstillinger om kunst, arkitektur og historie og samtid. En kjærkommen pause etter alle inntrykkene kan være en tur til Turia-parken, et stort parkområde på over ni kilometer som ligger ved elven Turias gamle elveleie. Turia-parken kan utforskes til fots eller med sykkel, med mindre du foretrekker å ta turisttoget som går gjennom området. Den kongelige marinaen er også verdt et besøk og kan by på vakker utsikt og adspredelser som butikker og restauranter, samt en park for barn.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Valencia

Alt ligger til rette for at du ikke trenger å kjede deg, hvis du velger å leie feriehus i Valencia. Her finnes alle tilbud en kulturinteressert reisende kan ønske seg: historisk og modernistisk arkitektur, det spennende vitenskapssenteret og en mengde museer. I byen tilbys det guidede vandringer hvor det er lagt opp til ulike tematiske turer, og den kongelige marinaen egner seg godt for en spasertur. Valencia ligger fordelaktig til ved Middelhavskysten og kan by på lett tilgjengelige og flotte bystrender. Hvis du vil bli litt mer kjent utenfor byens grenser, kan en tur til Albufera Naturpark anbefales. Dette er den største av sitt slag i Spania og ligger i et viktig våtmarksområde. Her kan du kan observere den lokale floraen og faunaen, prøve noen lokale spesialiteter i restaurantene eller ta en båttur på innsjøen Albufera. Du kan enkelt ta buss 25 fra Valencia for å komme hit, og turen tar under en time. For de minste vil særlig et besøk i Bioparc - hvor du kan se eksotiske dyr som krokodiller, tigre og gorillaer - være spennende. Et annet morsomt sted å dra til er Oceanographic, som er Europas største akvarium med muligheter for en helt spesiell undersjøisk opplevelse.

Spis & drikk på ferie i Valencia

Velkommen til den spanske paellaens opprinnelsessted! En reise til Valencia er også en kulinarisk reise, og du kan nesten ikke reise herfra uten å ha smakt en paella. Du vil oppdage at ris er en av hovedingrediensene i det valencianske kjøkkenet, og du finner ris i mange varianter: stekt ris, svart ris, ris med sjømat, and, hummer eller villsop, bare for å nevne noen. Siden du er i Spania er tapas en viktig del av matkulturen, og i Valencia finner du noen av verdens beste tapasrestauranter. I typiske tapasretter fra Valencia finner du mye sjømat, som musling, torsk, ansjos i eddik og grillet blekksprut. Prøv også et glass leskende sangria som følge til den lekre maten. I de siste årene har restaurantlivet i Valencia fått en skikkelig oppsving, og hvis du velger feriebolig i Valencia kan du nyte godt av denne kulinariske revolusjonen.

Slik kan du reise til Valencia

Det er mulig å fly til Valencia fra flere norske byer, blant annet Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen, men du må regne med en mellomlanding. Fra flyplassen tar det tretti minutter med metro eller cirka femten minutter med bil å komme seg inn til sentrum av byen. Ellers går det direktefly fra Norge til Alicante flyplass, som ligger 173 km sør for Valencia. Det tar snaue to timer med bil og tre og en halv time med buss å komme seg herfra til Valencia. For å komme seg rundt i byen har du flere muligheter når du leier feriebolig i Valencia. Det er et godt utbygd system av busser, og på denne måten får du med deg litt sightseeing mens du forflytter deg. En reise koster 1,50 euro. Du kan også hoppe på en turistbuss for å få guidet sightseeing, og disse tilbyr billetter som gir deg anledning til å gå av og på hvor du vil. Ellers har byen et metrosystem, og dette er ofte er den raskeste og enkleste måten å komme seg rundt i byen på. I sommervarmen kan det være fint å vite at vognene er luftkondisjonerte. På noen steder i byen er det ikke metro, men her finnes det ofte trikk som alternativ.

Utforsk reisemål rundt La Valenciana

Torrevieja
3 304 ferieboliger
Villajoyosa
2 398 ferieboliger
Orihuela
3 678 ferieboliger
El Albir
4 357 ferieboliger
La Zenia
2 943 ferieboliger
Alicante
2 160 ferieboliger
Quesada
3 018 ferieboliger
Calpe
8 177 ferieboliger
Altea
6 709 ferieboliger
Playa Flamenca
2 982 ferieboliger
El Campello
1 822 ferieboliger
Santa Pola
1 713 ferieboliger
Jávea
9 471 ferieboliger
Mil Palmeras
2 625 ferieboliger
Benidorm
3 059 ferieboliger
Cabo Roig
2 843 ferieboliger
Villamartín
2 961 ferieboliger
L'Alfas del Pi
4 206 ferieboliger
Valencia
1 549 ferieboliger
Punta Prima
3 052 ferieboliger