Finn sted – Altea

Hvor bør jeg bo ved Altea, ES?

I 2018 har vi 7 447 feriehus du kan velge blant i nærheten av Altea. Med blant annet 3 232 villaer og 2 878 leiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Altea finner du på HomeAway.

Hvilket område er best å bo i når man reiser til Altea?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over områdene i Altea med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for en lang ferie eller en helgetur!

 • Cala: 314 ferieboliger
 • Urbanització la Fustera: 703 ferieboliger
 • Paichi: 538 ferieboliger
 • Arnella: 575 ferieboliger
 • Guadalest: 19 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre områder.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Altea?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder i Altea. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av de følgende:

 • Albir Marina: 11 448 ferieboliger
 • Altea havn: 12 549 ferieboliger
 • Altea marked: 12 489 ferieboliger
 • La Roda-stranden: 11 663 ferieboliger
 • Museo Del Mar Altea: 11 808 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Altea på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger nær den attraksjonen du vil se.

Kan jeg leie villaer i Altea?

Ja, selvfølgelig! HomeAway har 3 232 villaer i Altea. Blant våre andre populære typer ferieboliger du kan leie i Altea, finner du:

 • Leiligheter: 2 878 selvforsynte ferieboliger
 • Hus: 1 047 selvforsynte ferieboliger
 • Bungalower: 114 selvforsynte ferieboliger

Men du kan også få et fantastisk opphold i en av våre andre ferieboliger, slik som gods og mye annet.

Kan jeg leie en feriebolig på stranden i Altea?

Absolutt! Homeaway har 2 987 ferieboliger på stranden til leie i Altea. Du har også mange andre muligheter i Altea og omegn, som:

 • På en golfresort: 2 532 ferieboliger
 • Ved fjellet: 1 306 ferieboliger
 • I en landsby: 1 078 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til hele utvalget av ferieboliger.

Kan jeg finne en feriebolig med sauna i Altea?

Ja, du kan velge den perfekte ferieboligen med sauna for deg blant alle de 134 ferieboligene med sauna vi har i Altea. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av ferieboliger.

  Ferie i Altea

  Altea er en by og en kommune på Costa Blanca i Alicante-provinsen, Spania. På 1950-tallet begynte turistindustrien å vokse i området, og i dag har Altea blitt et svært populært reisemål,hvor folk kommer for å nyte godt vær, vakre strender og smale gater som svinger seg som en labyrint rundt de karakteristiske hvitkalkede husene. Byen er beskyttet mot kalde vinder av Berniafjellene i nord, med en makstemperatur på 35 grader, og en minimumstemperatur på 12 grader. Det er derfor ikke rart at så mange har valgt å investere i ferie i Altea. Byen består av luksuriøse eiendommer, nybygde leiligheter og villaer som blant annet huser poeter, forfattere og malere fra hele verden, som føler seg inspirert av de flotte omgivelsene. Her finnes noe for både store og små, de som ønsker late dager på stranda, og de som foretrekker spenning. Så hvorfor ikke legge neste familieferie til denne inspirerende byen på Spanias sørkyst?

  Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Altea

  Altea er en av de mest sjarmerende byene på Costa Blanca. Leier du feriehus i Altea er en tur til gamlebyen et must, med sine pittoreske og karakteristiske gater og hvite kalkbygninger fra 1700-tallet. Gamlebyen regnes for å være byens største attraksjon, der den ligger omkranset rundt toppen av en bakke. Helt øverst ligger en kirke og et torg hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt over de omringende fjellene og havet, fra det flotte utsiktsstedet Mirador de los Cronistas de España. Om sommeren fylles plassen av musikk og åpne uterestauranter. Kirken, Nuestra Senora del Consuelo, er byens mest berømte landemerke, og lett å kjenne igjen på sitt blå tak. Den er bygget i en kombinasjon av maurisk og nyklassisk stil. På 1960-tallet bodde mange kunstnere fra Europa i Altea, noe som har satt sitt preg på byen. Går du nedover de brosteinsbelagte gatene, vil du finne mange små butikker som selger kunst og kunsthåndverk. Det finnes også et galleri og museum, Fundacion Eberhard Schlotter, viet til den tyske maleren Eberhard Schlotter, som lenge bodde i Altea. Området er også kjent for sitt varierte landskap, og selv om kombinasjonen av fjell og hav kanskje ikke er noe nytt for oss nordmenn, er det noe annet å oppleve det i en solfylt by sør i Spania.

  Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Altea

  Med sin plassering ved havet, er Altea et utmerket sted å drive vannsport, om du skulle leie feriebolig her. Her ligger seks kilometer med strender på rekke og rad, avdelt av klipper og viker. De mest populære strendene er Playa de Cap Blanch, og Playa de la Roda. Her kan du nyte strandlivet og med jevne mellomrom ta en forfriskende svømmetur i det blå havet. For deg som er på utkikk etter noe mer fysisk, ligger det to vannsportsentre, El Club Nautico de Altea og El Puerto deportivo de Luis Campomanes, like ved strandpromenaden. Disse tilbyr dykketurer, vindsurfing, seiling, fisketurer eller andre båtturer, for å nevne noe. Det ligger i tillegg et eget dykkesenter i Altea – Celacanto Centro De buceo Altea, cirka femti meter fra byens fiskehavn. Her kan du bli med på dykkerkurs, eller ekskursjoner til steder som Benidorm. 9 kilometer sør for byen ligger badelandet Aqualandia. Dette er et populært sted for hele familien, og parken har både moderate aktiviteter som passer perfekt for de aller minste, og et rolig rekreasjonsområde, hvor far og mor slapper av mens barna leker. Fjellandskapet gir også flotte muligheter for fot- og sykkelturer i frisk luft. Du kan, for eksempel, klatre opp til toppen av Altea Hills, hvorfra du vil få en flott utsikt over byen Calpe, med sine strender, høyhus og Calpeklippen. Snur du deg rundt, vil du se utover Altea, Benidorm og Albir.

  Spis & drikk på ferie i Altea

  Med feriebolig i Altea kan du nyte utmerkede middelhavske retter, og lokale produkter. Her produseres blant annet et lokalt øl laget av mispel. Byens forhold til havet gjenspeiles også i kjøkkenet, som i stor grad er basert på fersk fisk. Fiskemarkedet i Altea myldrer av liv, og en tur hit idet fiskebåtene ankommer havnen, vil garantert inspirere deg til å lære mer om de forskjellige fiskene som spises her. Det er også verdt å ta en tur til byens matmarked, en god representasjon av den sunne middelhavskulturen, hvor du får smake på varene før du kjøper dem. Er du ikke i humør til å lage mat selv, kan du smake lokale spesialiteter i en av byens mange restauranter. Prøv for eksempel den tradisjonelle retten arroz a banda (en risbasert rett som lages i utallige variasjoner), cruet of peix (snegler med løk), eller coca farcida, en valensiansk pai som ofte serveres på tradisjonelle fester.

  Slik kan du reise til Altea

  Nærmeste flyplass er i Alicante, som ligger cirka 60 kilometer fra Altea. For å komme deg fra flyplassen til din feriebolig i Altea, er det billigste alternativet å ta buss. Det går imidlertid ikke direkteruter fra flyplassen til Altea, men du kan komme deg til nabobyen Benidorm og derfra bytte buss, eller ta taxi videre. Det går også an å ta taxi direkte. Dette alternativet er litt dyrere, men kan fortsatt ikke sammenliknes med prisene i Norge. På flyplassen finnes det i tillegg mange bilutleiefirmaer. Å leie bil er kanskje det beste alternativet, om du ønsker å utforske Altea og området rundt på Costa Blanca.

  Attraksjoner i og rundt Altea

  Skal du besøke Altea for første gang, og lurer på hva du bør gjøre der? Ikke gå glipp av landemerker som Parroquia Nuestra Señora del Consuelo og Iglesia Ortodoxa Rusa San Miguel Arcangel Altea. Dra til Cap Negret-stranden og La Roda-stranden for å slikke sol, eller til Cala del Racó del Corb for å oppleve den vakre naturen der. Ta en tur til Club de Golf Don Cayo, Altea havn eller Albir Marina hvis du har lyst å oppleve noen av de virkelig morsomme aktivitetene byen har å by på. Vurder å ta en tur til Albir-stranden, Altea marked eller Mirador Cronistas de España under oppholdet. En tur til Museo Del Mar Altea, Castellet de Calp eller Dinopark kan også være veldig flott.