Hvor bør jeg bo ved Tyskland?

I 2019 har vi 84 550 feriehus du kan velge blant i nærheten av Tyskland. Med blant annet 63 164 Leiligheter/sameie og 62 724 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av Tyskland finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Tyskland?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Tyskland, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Berlin: 825 ferieboliger
 • City Centre: 59 ferieboliger
 • Flensburg: 518 ferieboliger
 • München: 289 ferieboliger
 • Hamburg: 572 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Tyskland! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Tyskland?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Tyskland med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Berlin: 825 ferieboliger
 • Flensburg: 518 ferieboliger
 • München: 289 ferieboliger
 • Hamburg: 572 ferieboliger
 • Bernkastel-Kues: 433 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Tyskland?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Tyskland, finner du:

 • Heilbronn (ZNJ): 115 selvforsynte ferieboliger
 • Kelsterbach (QLH): 219 selvforsynte ferieboliger
 • Ludwigshafen (ZOE): 351 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Tyskland?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Tyskland. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Deutsches Technikmuseum Berlin: 1 081 ferieboliger
 • Europa-Park: 920 ferieboliger
 • Lübeck-Travemünde Skandinavienkai stasjon: 5 648 ferieboliger
 • German tollmuseum: 551 ferieboliger
 • Markedsplassen: 78 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Tyskland på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Tyskland

Med flotte strender, praktfull natur, viktig historie og flere storbyer er Tyskland et populært reisemål uansett årstid. Det bor over 80 millioner mennesker i Tyskland, som ligger i Sentral-Europa og grenser til blant annet Frankrike, Danmark, Tsjekkia og Østerrike. Tyskland har et mangfold av aktiviteter og severdigheter som passer både barnefamilier, par og vennegjenger. Lei en ferieleilighet i Tyskland med HomeAway i dag!

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Tyskland

Leier man en ferieleilighet i Tyskland har man frihet til å gjøre det man ønsker, når det passer. Landet har flere historiske severdigheter, spesielt i hovedstaden Berlin. En av dem man bør besøke er Berlinmuren. Muren er et monument over den kalde krigen og splittet Berlin mellom 1961 og 1989. I dag er det meste av muren borte, men i Niederkirchnerstrasse finnes det et 200-meters stykke som viser det tidligere skillet mellom øst og vest. Vest i Tyskland ligger Køln hvor byens største landemerke, Kølnerdomen, utgjør en av Tysklands mest besøkte severdigheter. Over seks millioner mennesker beundrer årlig de 157 meter høye tårnene. Domen ble påbegynt i 1248, og stod ferdig først 632 år senere. Den romersk-katolske katedralen står på UNESCOs verdensarvliste og er vel verdt et besøk på en reise i Tyskland. Ikke langt fra grensen til Østerrike ligger Linderhof slott som kong Ludvig den andre fikk bygget. Slottet stod ferdig i 1886 og rommene er overdådig pyntet med gull, speil og rikt dekorerte malerier. Selve hovedbygningen er overraskende liten, og det mest imponerende med Linderhof er den frodige hagen og parkanlegget som innrammer slottet. Byen Leipzig, som ligger i Sachsen i østlige Tyskland, har gjennom tidene vært en av landets viktigste handelsbyer. Byen, som også er en gammel universitetsby, er kjent for sitt rådhus som regnes for å være en av Tysklands vakreste renessansebygninger. Det gamle rådhuset er i dag et museum som viser Leipzigs historie.

Fritidsaktiviteter i nærheten av din ferieleilighet i Tyskland

Tysland har et variert tilbud av aktiviteter, og med et feriehus er det kort vei til nærmeste opplevelse. For deg som liker at det kiler i magen er et besøk i Europa Park et must. Tysklands største fornøyelsespark ligger sør i landet ved grensen til Frankrike, og har 12 store og små berg- og dalbaner. I tillegg finner du aktiviteter som rafting, tømmerrenne og lekeplasser. Er du i Berlin og du elsker dyr bør du ta turen til Berlin Zoo, Tysklands største dyrehage. Med rundt 14.000 dyrearter i en park på over 35 hektar, er den verdens mest artsrike zoologiske hage. Har du lyst på en aktiv ferie i Tyskland kan du leie sykler. Landet tilbyr flott infrastruktur i form av mange sykkelveier og god skilting. Enten du er på jakt etter en treningstur eller en roligere sykkelopplevelse, finner du både kupert og flatt sykkellandskap i Tyskland. Moseldalen trekkes ofte frem som et sykkelparadis. Ved byen Cochem finner du vakre sykkelveier, romantiske elver og hyggelige spisesteder. I Tyskland finner du aktiviteter året rundt og legges skiferien hit får man ofte mer for pengene enn i nabolandene. Skisportstedene i Tyskland finner du i Alpene ved grensen til Østerrike. Byen Berchtesgaden har de siste årene blitt mer populær, og her ligger flere skianlegg.

Shopping og kultur i nærheten av din ferieleilighet i Tyskland

Hovedstaden Berlin er verdenskjent for shopping, med blant annet Europas nest største varehus. Her finner du eksklusive motebutikker, kjente merkevarer, design og en hel etasje fylt med gourmetmat. Er du på jakt etter noe ikke alle andre har, kan du dra til bydelen Prenzlauerberg. På søndager arrangeres et stort loppemarked hvor du kan finne flere skatter blant klær, sko og vesker. Berlin er også et mekka for Vintageklær, og byen er full av butikker med blant annet kultklassikere fra Nike, Lacoste og Adidas. På kulturfronten kriger tyske byer om å være best, noe som har resultert i mer enn 5000 kunstutstillinger og galleriet landet rundt. Det tyske kulturfeltet fanger bredt, og mye av Tysklands rike historie kommer til syne i mange byggverk. Museum verdt et besøk er blant annet Kestner-Gesellschaft i Hannover og Alte und Neue Pinakothek i München. Sistnevnte regnes av kunstkjennere som et av de beste i Europa og bør ses på din Tyskland-ferie.

Slik kan du reise til Tyskland

Fra Norge kan du reise til Tyskland på ulike måter. Dersom du velger å fly, går det direkteruter fra flere norske byer til tyske byer som Berlin, Frankfurt og München. Herfra kan du leie bil hos et av de store bilutleiefirmaene og kjøre rett til ditt feriehus i Tyskland. Du kan også hoppe i en taxi, eller benytte deg av kollektivtrafikk som buss eller tog for å komme til din endelige destinasjon. Tyskland er som skapt for bilferie, og du kan kjøre fra Norge via Danmark eller Sverige. Et annet alternativ er å sette bilen på ferja til Kiel, og så kjøre derfra. Du kan også ta sjøveien uten bil, en enkel og avslappende måte å komme seg til Tyskland på. Tyskland har gode motorveier, et stort rutebussnett og en effektiv jernbane som gjør det enkelt å komme seg rundt på en Tyskland-ferie.

Utforsk reisemål rundt Tyskland

Bayern
9 833 ferieboliger
Schleswig-Holstein
16 768 ferieboliger
Baden Wurttemberg
6 502 ferieboliger
Hessen
2 045 ferieboliger
Bremen
214 ferieboliger
Niedersachsen
10 263 ferieboliger
Nordrhein-Westfalen
3 459 ferieboliger
Brandenburg Region
1 891 ferieboliger
Mecklenburg - Vest-Pommern
25 031 ferieboliger
Sachsen-Anhalt
1 291 ferieboliger
Rheinland-Pfalz
2 897 ferieboliger
Sachsen
2 026 ferieboliger
Thüringen
1 124 ferieboliger
Saarland
223 ferieboliger
Tirol
8 989 ferieboliger
ZH
160 ferieboliger
Drenthe
289 ferieboliger
Salzburg (stat)
4 022 ferieboliger
Skåne län
623 ferieboliger
Friesland
738 ferieboliger