Hvor bør jeg bo ved Montenegro?

I 2019 har vi 1 618 feriehus du kan velge blant i nærheten av Montenegro. Med blant annet 1 104 Ettromsleiligheter og 1 092 Leiligheter/sameie, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en ferie i nærheten av Montenegro finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Montenegro?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Montenegro, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Budva: 743 ferieboliger
 • Kotor: 1 332 ferieboliger
 • Herceg Novi: 501 ferieboliger
 • Perast: 699 ferieboliger
 • Becici: 615 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Montenegro! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Montenegro?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Montenegro med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Budva: 743 ferieboliger
 • Kotor: 1 332 ferieboliger
 • Herceg Novi: 501 ferieboliger
 • Perast: 699 ferieboliger
 • Becici: 615 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Montenegro?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Montenegro, finner du:

 • Tivat (TIV): 1 334 selvforsynte ferieboliger
 • Budva (QBA): 1 324 selvforsynte ferieboliger
 • Podgorica (TGD): 217 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Montenegro?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Montenegro. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Sveti Stefan strand: 1 231 ferieboliger
 • Igalo strand: 762 ferieboliger
 • Vila Jadran: 788 ferieboliger
 • Kanli Kula-festningen: 906 ferieboliger
 • Kotors gamle bymurer: 1 339 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Montenegro på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie i Montenegro

Montenegro i Sørøst-Europa har en nesten 300km lang kystlinje mot Adriaterhavet med mange fine strender. Langs kysten er det behagelig middelhavsklima med deilige solrike somrer, mens innlandsklimaet er mer kontinentalt og variert. Med sitt varierende geologi har Montenegro mye å by på: Du finner alt fra høye fjell og vakre innsjøer over dype kløfter og store bukter til nasjonalparker. Turgåing i Montenegro kan virkelig anbefales! Langs kysten finnes det gamle middelalderbyer og moderne turistanlegg samt koselige feriehus og leiligheter du kan leie.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Montenegro

Det er særlig kysten som har blitt kjent som feriemål i Montenegro – naturskjønn og badevennlig. Kotorbukta er nydelig i verdensklassen, og byen er fantastisk bevart fra middelalderen. Budva er et spesielt populært feriested for turister på badeferie, kombinert med en pittoresk, sjarmerende gamleby. Over hele landet finner du slående kirker fra middelalderen. Andre vakre byer som bør nevnes er Perast, der du finner litt nyere arkitektur fra 16-1700-tallet, mens en av landets eldste, Ulicinj, ligger i naturskjønne omgivelser i sør. Montenegro byr på mange severdigheter som du kan utforske best fra ditt feriehus.

Fritidsaktiviteter i nærheten av ditt feriehus i Montenegro

Livet langs kysten byr tydeligvis på flere aktiviteter til vanns, men det finnes også gode muligheter for å boltre seg lengre inn i landet for den mer eventyrlystne. Fjellandskapene byr på noen utrolige utsikter, og i nasjonalparkene kan du gå på tur og observere dyrelivet. I nasjonalparken Durmitor finner du Tarakløften som er den største ravinen i hele Europa, innskrevet på UNESCO-listen og et helt fantastisk syn. Langs ravinen finner du sandstrender, huler og store terrasser, og du kan dra på rafting gjennom elven Tara som renner igjennom den.

Hvordan du kan reise til feriestedet i Montenegro

Enkleste muligheten å reise til Montenegro er å ta fly. Fra flyplassen kommer du deg til ditt feriehus eller din leilighet i Montenegro med tog, buss eller bil: Den raskeste måten å reise fra nord til sør i Montenegro er via tog, men å reise rundt med buss er vel et like godt alternativ. Bussene er trygge og de går ofte, spesielt om sommeren. Å leie bil er selvfølgelig også en mulighet, for sjåfører som ikke skyr tidvis humpete veier. Uansett hvilken måte du velger å nå ditt feriehus i Montenegro – vi ønsker deg god tur og en fin ferie!

For mer inspirasjon om hvor du ellers kan dra på ferie og leie et koselig feriehus eller en leilighet for din ferietur, sjekk også våre reisetips: Dra for eksempel til andre siden av Adriaterhavet og tilbring din ferie i solrike Italia, dra på ferie til fantastiske Spania eller slapp av på ferie i herlige Hellas!