Hvor bør jeg bo ved Scotland, GB?

I 2019 har vi 9 063 feriehus du kan velge blant i nærheten av Scotland. Med blant annet 3 107 Leiligheter/sameie og 3 072 Ettromsleiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Scotland finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Scotland?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Scotland, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Edinburgh: 2 005 ferieboliger
 • Isle of Skye: 331 ferieboliger
 • Highland: 1 802 ferieboliger
 • Aberdeen: 126 ferieboliger
 • Orknøyene: 19 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Scotland! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Scotland?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Scotland med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Edinburgh: 2 005 ferieboliger
 • Isle of Skye: 331 ferieboliger
 • Aberdeen: 126 ferieboliger
 • Inverness: 767 ferieboliger
 • Dornoch: 109 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Scotland?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Scotland, finner du:

 • Kirkwall (KOI): 15 selvforsynte ferieboliger
 • Oban (OBN): 380 selvforsynte ferieboliger
 • Dundee (DND): 535 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Scotland?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Scotland. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Loch Eil Outward Bound Station: 238 ferieboliger
 • Suilven: 58 ferieboliger
 • Carradale nettverkssenter: 64 ferieboliger
 • Machrihanish Beach (strand): 37 ferieboliger
 • Scotland's Secret Bunker (bunker fra den kalde krigen): 624 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Scotland på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Skottland-ferie

Skottland, med sin whisky, sine sekkepiper og sine kiltkledde menn, er et land fullt av spennende opplevelser. Den storslagne ville naturen i det skotske høylandet er et ideelt sted for turgåere, og byer som Edinburgh og Glasgow bugner av kultur og historie. Du kan utforske gamle staselige slott, lete etter det sagnomsuste Loch Ness-monsteret eller besøke koselige familiedrevne puber og nyte en lokal pint eller et glass whisky. Leier du et feriehus i Skottland, vil du bo midt i en stolt og gjestfri kultur.

Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Skottland

Med et feriehus i Skottland har du et godt utgangspunkt til fine utflukter. Skottlands eldste by, Stirling, ligger mellom Høylandet og Lavlandet og bugner av historie. Stirling Castle er en av Skottlands mest populære slott og her foregikk kroningen av Mary Queen of Scots. Stirling var også stedet hvor William Wallace, kanskje bedre kjent som Braveheart, vant over engelskmennene i kampen for skotsk frihet. Hovedstaden Edinburgh er en flott by, med både vakker arkitektur og natur, og et yrende folkeliv. I Edinburgh Castle kan du se Europas eldste kronjuveler, ellers kan du ta en spasertur i Royal Botanic gardens, oppleve gammel historie ombord på Royal Yacht Britannia, eller vandre gjennom den vakre gamlebyen med sine små puber, restauranter og sjarmerende sidegater.

Glasgow er Skottlands største by, og ifølge skottene er Edinburgh kjent for sin skjønnhet og Glasgow for sin trivelighet. Stikk innom Kelvingrove Art Gallery og Museum, shop i handlegaten Buchanan Street, eller ta en titt på den gotiske Glasgow Cathedral. Det er vel verdt å leie bil og kjøre rundt i Skottland, spesielt i Høylandet med sin ville natur, sine borger og koselige landsbyer. Her finner du også Loch Ness innsjøen, hjemstedet til havmonsteret Nessie. Skottland er et ferieparadis, ikke bare for turgåere!

Spis & drikk på ferie i Skottland

Skotsk kjøkken er kjent for haggis, en rett laget av saue-innmat kokt i en dyremage. Shortbread-kjeks, fruktkake (gjerne med en slant whisky i) og røkt fisk som kippers er andre lokale retter. Skottene er veldig glade i frityrstekt mat og de friterer så å si alt, inkludert haggis, pizza og mars- eller snickers-sjokolade. Skotsk Whisky er verdenskjent og her finner du flere utgaver. Den kanskje mest populære drikken for lokalbefolkningen er brusen Irn-bru. Skottene elsker Irn-bru så høyt at Skottland er faktisk det eneste landet Coca Cola ikke har klart å gjennomtrenge helt.

Shopping & kultur i nærheten av din ferieleilighet i Skottland

Leier du et feriehus eller cottage i Skottland, kan du med enkelhet oppleve flere kjente kulturarrangementer. Edinburgh-festivalen i august byr på teater, dans, musikk og stand-up. Mange av teaterstykkene som blir satt opp på gaten her blir så populære at de senere vises på scenen i London. Edinburghs Hogmanay (nyttårsfest) er en stor opplevelse og folk strømmer hit fra hele verden for å delta i den fire dager lange folkefesten. For fotballentusiaster er en Glasgows Celtic Rangers-kamp noe å få med seg. Skotsk folkedans til sekkepiper er også artig. Vil du ha med en souvenir hjem, kjøp en flaske med lokal whisky, eller hva med en skreddersydd kilt, den skotske nasjonaldrakten? Skottland byr på utrolig mange opplevelser, så det lønner seg absolutt å leie en feriebolig og dra dit på ferie!

Utforsk reisemål rundt Scotland

Edinburgh
2 005 ferieboliger
Isle of Skye
331 ferieboliger
Aberdeen
126 ferieboliger
Inverness
767 ferieboliger
Dornoch
109 ferieboliger
Stranraer
111 ferieboliger
Isle of Arran
55 ferieboliger
Ardgay
105 ferieboliger
Brechin
156 ferieboliger
Duns
381 ferieboliger
Rogart
83 ferieboliger
Tain
187 ferieboliger
Golspie
71 ferieboliger
Kentallen
122 ferieboliger
Wick
16 ferieboliger
Bonar Bridge
36 ferieboliger
John o' Groats
27 ferieboliger
Bonchester Bridge
63 ferieboliger
Turnberry
44 ferieboliger
Strontian
29 ferieboliger