Finn sted – Marrakech

Hvor bør jeg bo ved Marrakech, MA?

I 2018 har vi 1 209 feriehus du kan velge blant i nærheten av Marrakech. Med blant annet 345 villaer og 257 leiligheter, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Marrakech finner du på HomeAway.

Hvilket område er best å bo i når man reiser til Marrakech?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over områdene i Marrakech med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for en lang ferie eller en helgetur!

 • Gueliz: 215 ferieboliger
 • Riad Al Atlas: 35 ferieboliger
 • Hivernage: 208 ferieboliger
 • El Hara: 245 ferieboliger
 • Agdal: 187 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre områder.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Marrakech?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder i Marrakech. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av de følgende:

 • Marrakesh-museet: 1 167 ferieboliger
 • Palmeraie Golf: 1 149 ferieboliger
 • Marrakech sentralstasjon: 1 159 ferieboliger
 • Sidi Bou Othmane Station: 205 ferieboliger
 • Dar Si Said-museet: 1 166 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Marrakech på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger nær den attraksjonen du vil se.

Kan jeg leie villaer i Marrakech?

Ja, selvfølgelig! HomeAway har 345 villaer i Marrakech. Blant våre andre populære typer ferieboliger du kan leie i Marrakech, finner du:

 • Leiligheter: 257 selvforsynte ferieboliger
 • Hus: 228 selvforsynte ferieboliger

Kan jeg leie en feriebolig på en golfresort i Marrakech?

Absolutt! Homeaway har 589 ferieboliger på en golfresort til leie i Marrakech. Du har også mange andre muligheter i Marrakech og omegn, som:

 • I sentrum: 359 ferieboliger
 • På landsbygda: 235 ferieboliger
 • Ved fjellet: 217 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til hele utvalget av ferieboliger.

Kan jeg finne en feriebolig med sauna i Marrakech?

Ja, du kan velge den perfekte ferieboligen med sauna for deg blant alle de 109 ferieboligene med sauna vi har i Marrakech. Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av ferieboliger.

  Ferie i Marrakech

  Marrakech ligger sydvest i Marokko, og er landets fjerde største by med sine nær 1 million innbyggere. Byen ble grunnlagt på 1000-tallet og kalles ofte «den røde byen», ettersom husene og murene i medinaen – den gamle festningsbyen som nå er sentrum – er bygget opp av rød teglstein. I medinaen finner du markeder og salgsboder, og i de smale gatene her kan du fortape deg i historien i timevis – her er ikke mye endret de siste århundrene! Medinaen er omgitt av nyere bydeler, og Marrakech er en av de travleste byene i Afrika både når det gjelder handel og turisme. Du kan beundre de historiske moskeene – fra innsiden, kun hvis du er muslim – men de er også praktfulle fra utsiden. Utenfor byen har du Sahara-ørkenen på den ene siden og Atlasfjellene på den andre – med et feriehus i Marrakech vil du oppdage en by mektig på inntrykk!

  Severdigheter i nærheten av ditt feriehus i Marrakech

  I området rundt din feriebolig i Marrakech finner du historiske palasser og moskeer, fantastiske hager, den fascinerende medinaen og enda mye mer. Bahia-palasset ble bygget på 1800-tallet for å bli det vakreste palasset noensinne. Med sine imponerende bygg og bugnende hage, er det ikke lett å si at det er feil! Du bør også få med deg ruinene av El Badi-palasset. Det ble påbegynt i 1578 og ødelagt på slutten av 1700-tallet, men fremdeles er det et imponerende skue. I dag inneholder det blant annet et museum, og hver juni er det folkemusikkfestival her, da kommer det dansere, musikere og tilhørere fra hele landet. Utenfor byen, mot Atlasfjellene, finner du Menara-hagene. De stammer helt tilbake til 1100-tallet, og ligger ved en kunstig innsjø. Solnedgangen her er rett og slett fantastisk! Medinaen, bysentrumet omgitt av murer, er en egen verden av markeder, småboder og trange, pittoreske gater. Her ser det ut som om ingenting er forandret på hundrevis av år! Ta en tur til Musée de Marrakech – her finner du tradisjonelt håndverk, alt fra broderi og dolker til keramikk. Museet ligger i et tidligere palass, også dette med en interessant historie som vi ikke skal røpe her… Om all vandringen gatelangs gjør deg sliten og støvete, legger du turen til en av byens tyrkiske bad for rekreasjon. Forsøk for eksempel Dar el-Bacha-hamamen, byens største og mest velrenommerte.

  Fritidsaktiviteter i nærheten av din feriebolig i Marrakech

  For oss nordboere er en reise til Marrakech noe av det mest eksotiske som tenkes kan. Sahara ligger på terskelen til byen, og er du eventyrlysten har du mange muligheter for å ta en dagstur ut i denne verdenen av sand. En tur med kamel setter deg inn i en tidløs tradisjon. Dette er den ekte måten å oppleve Sahara på! Sørg for at du har en autorisert guide, ørkenen er ikke noe sted en vil gå seg bort. De som er mer opptatt av fart og spenning drømmer kanskje om å se ørkenen fare forbi fra setet på en firhjuling eller annet terrengkjøretøy? Etter litt instruksjoner kan du selv kjøre i sanddynene, og det gir en god mestringsfølelse – i tillegg til å være moro. Det er også flere selskap som tilbyr tur i varmluftsballong. Følelsen av å sveve (nesten) lydløst over den tilsynelatende uendelige ørkenen kan gi en egen ro, og solnedgangen fra en slik høyde må bare oppleves! I andre retning ut av byen ligger Atlasfjellene. Her kan du utforske stiene på terrengsykkel eller til fots, og det er også gode muligheter for klatring. Besøk endelig en av berberlandsbyene i fjellene. Berberne er den eldste folkegruppen i Nord-Afrika, og er nomadiske, men har sine landsbyer der de har tradisjon for å ta vel imot gjester. Marrakech kan også skilte med flere utmerkede golfbaner, så her er det ingen grunn til å ligge på latsiden.

  Spis & drikk på ferie i Marrakech

  Det nord-afrikanske kjøkken står ikke tilbake for noe, her vil smaksløkene fryde seg! Lokalbefolkningen lager helst maten selv, og blir du invitert hjem til en riad – et tradisjonelt hjem, som regel med solskjermet gårdsplass – har du virkelig noe å glede deg til. Det er også mulig å ta et kokkekurs mens du er på ferie i Marrakech, så kan du selv lære å lage noe av den maten du garantert vil ønske å smake igjen. Noe av maten er sterkt krydret – men med eksotiske urter som virkelig fremhever smaken. Couscous har du kanskje allerede smakt, men hva med tagine? En gryterett som finnes i mange varianter, og som har navnet sitt fra keramikkbollen med lokk som den tilberedes i. Den tradisjonelle bønnesuppen b’ssara spises gjerne til frokost, sammen med ferskt brød. Grønn myntete er nasjonaldrikken, og det anses som en kunstform å lage god te.

  Shopping & kultur i nærheten av din ferieleilighet i Marrakech

  Når du først leier en feriebolig i Marrakech, må du ta deg god tid til å utforske en souk – en basar – i byen. Vær bare forberedt på at du ikke kommer deg hjem uten at du har handlet med deg noe! Her har overtalelsens kunst vært holdt i hevd i over tusen år, og de som står bak handlebodene tar gjerne en pruterunde så lenge du ender opp med et kjøp. Og det er mye fint å få tak i, om lærvarer – her er det mye penger å spare i forhold til hjemme. Nå som du har fått smaken på tagine ønsker du deg kanskje din egen? Da går du til bodene som selger keramikk. Og selv om du kanskje ikke finner et som kan fly, er det et fantastisk utvalg av tepper i alle farger, størrelser og kvaliteter. Unn deg gjerne å få en hennategning malt på hendene dine. Dette er vakre, tatoveringsliknende tegninger som sitter en god stund etter ferien og vil holde minnene om vakre Marrakech levende lenge.

  Attraksjoner i og rundt Marrakech

  Skal du besøke Marrakech for første gang, og lurer på hva du bør gjøre der? Blant de lokale attraksjonene finner du Le Jardin Secret, Royal Club ridesenter og Oasiria vannpark. Ikke gå glipp av landemerker som Jamaa el Fna og Kontoubia-minareten eller unike kulturelle severdigheter som Marrakesh-museet og Dar Si Said-museet. Hvis du har lyst å oppleve den vakre naturen, bør du ta en tur til Menara-hagen og Agdal-hagene. Tilbring en dag med shopping på Carré Eden kjøpesenter, Menara kjøpesenter og Souk Smarine. Palais des Congres, Ben Youssef-moskeen og Almoravid Koubba er populære attraksjoner å besøke i byen. Andre populære steder å besøke er for eksempel Saadiske graver, El Badi-palasset og Bahia palass.