Hvor bør jeg bo ved Sri Lanka?

I 2019 har vi 1 084 feriehus du kan velge blant i nærheten av Sri Lanka. Med blant annet 437 Villaer og 236 Leiligheter/sameie, kan du finne et unikt selvbetjent overnattingssted hvor du kan bo med venner eller familie. De beste stedene for en lang eller kort ferie i nærheten av Sri Lanka finner du på HomeAway.

Hvilke er de mest populære reisemålene i Sri Lanka?

Det finnes mange flotte steder å besøke i Sri Lanka, enten du skal på lang ferie eller bare vil ta en helgetur. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære reisemålene de følgende:

 • Ahungalla: 76 ferieboliger
 • Vest-provinsen: 258 ferieboliger
 • Negombo: 76 ferieboliger
 • Galle: 398 ferieboliger
 • Trincomalee: 19 ferieboliger

HomeAway gir deg muligheten til å oppdage mange andre populære reisemål i Sri Lanka! Bruk søkefunksjonen vår for å få tilgang til utvalget vi har av selvforsynte ferieboliger på andre populære reisemål.

Hvilke er de viktigste byene man bør oppleve i Sri Lanka?

Uansett om du reiser alene eller sammen med venner og familie, så har vi samlet en liste over byene i Sri Lanka med det største utvalget av ferieboliger – midt i blinken for det perfekte urbane avbrekket!

 • Ahungalla: 76 ferieboliger
 • Negombo: 76 ferieboliger
 • Galle: 398 ferieboliger
 • Trincomalee: 19 ferieboliger
 • Udapalatha: 44 ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du vil se utvalget vi har av ferieboliger i andre byer.

Er det mulig å finne ferieboliger i nærheten når jeg flyr til Sri Lanka?

Ja, selvfølgelig! Utleierne våre tilbyr et stort utvalg av selvforsynte ferieboliger nær flyplassene. Blant flyplassene med et bredt utvalg av selvforsynte ferieboliger i Sri Lanka, finner du:

 • Koggala (KCT): 475 selvforsynte ferieboliger
 • Bentota (BJT-Bentota-elven): 108 selvforsynte ferieboliger
 • Kandy (KDZ-Polgolla Reservoir): 72 selvforsynte ferieboliger

Bruk søkefunksjonen vår hvis du leter etter ferieboliger i nærheten av andre flyplasser.

Hvilke er de mest populære severdighetene og attraksjonene å bo i nærheten av når man besøker Sri Lanka?

HomeAway har et stort utvalg av ferieboliger nær flotte steder å besøke i Sri Lanka. Ifølge reisende med HomeAway er de fem mest populære severdighetene å bo i nærheten av, om det så er en lang ferie eller bare en helgetur, de følgende:

 • Sri Lanka nasjonale zoologiske hager: 172 ferieboliger
 • Horton Plains nasjonalpark: 31 ferieboliger
 • Oldtidsbyen Sigiriya: 20 ferieboliger
 • Historical Mansion: 509 ferieboliger
 • Nissanka Latha Mandapaya: 16 ferieboliger

Men det finnes mange andre severdigheter rundt i Sri Lanka på HomeAway hvor du kan finne et sted å overnatte. Bare skriv inn reisemålet du vil til i søkefeltet vårt, så får du frem en rekke ferieboliger som burde friste.

Ferie på Sri Lanka

Å leie feriehus på Sri Lanka er en unik opplevelse, med endeløse strender, tidløse ruiner, spennende dyr, krydret mat, lave priser og en åpen og innbydende kultur. Øynasjonen har hele åtte severdigheter på UNESCOs verdensarvliste, og en historie som går 2000 år tilbake i tid. Da er det naturligvis mye og se og oppleve. Strandlivet, god og spennende mat og en bugnende turisme er fristende i seg selv, men med safari, naturopplevelser, forbløffende historie og verdifulle kulturmøter blir Sri Lanka til en ferie med litt ekstra.

Severdigheter i nærheten av din feriebolig på Sri Lanka

Avstandene er korte på øyen, og du kan derfor med enkelhet få med deg mange opplevelser uansett hvor ditt feriehus på Sri Lanka ligger. Blant de mest populære severdighetene er det hellige stedet der verdens eldste tre, Sir Maha Bodhi, holder til i Anuradhapua. Her er det også gode muligheter for å oppleve elefanter. Du har mange spirituelle templer å velge mellom, for eksempel huletemplene Dambulla med sine praktfulle Buddha-malerier, eller klosteret i Adisham hvor orkide-hager og religiøs ro gir en helt spesiell atmosfære. Besøk også Abhayagiri Dagoba, et opprinnelig over 2000 år gammelt kloster. Det kuppelformede bygget ruver 75 meter over bakken og har ved tidens tann blitt bekledd frodige grønne planter, absolutt verdt å se!

Spis & drikk på ferie på Sri Lanka

Sri Lanka har lenge vært kjent for sine krydder. Helt tilbake til oldtiden var Sri Lanka en handelssenter hvor handelsmenn fra verden rundt bragte med seg og solgte krydder med Sri Lankere, hvilket resulterte i helt spesielle smaker i det Sri Lankiske kjøkken. Landets nasjonalrett er curry med ris, dog finnes denne retten i mange ulike varianter. Her kan du prøve både fisk, kyllingkjøtt, svinekjøtt, lam, geit med mer. Og kryddersammensetningen er variert. Prøv også den typiske retten Koththu Roti, bestående av grønnsaker, egg, kjøtt og krydder. Til frokost og lunsj kan du smake på Hoppers, små sprø brødlignende “pannekaker” laget av rismel og kokosnøttmelk. De serveres med for eksempel egg eller annet tilbehør. Leier du ferieleilighet på Sri Lanka så kan du selvsagt også tilberede den maten du måtte ønske på kjøkkenet.

Hvordan du kan reise til Sri Lanka

Flyreisen mellom Oslo og Colombo tar ofte i overkant av 12 timer, og innebærer en mellomlanding. Å reise langt kan være stressende og slitsomt, men husk at når du ankommer Sri Lanka kan du ta på deg badetøyet og innta stranda, meditere i eldgamle templer og nyte det spektakulære landskapet. Du får rask tilbake roen med et feriehus på Sri Lanka.